ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΟΛΠ ΕΝΟΨΕΙ ΘΕΡΟΥΣ

Με θέμα «Λειτουργική Προετοιμασία Κεντρικού Επιβατικού Λιμένα θερινής περιόδου 2012», πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την προεδρία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΠ, Γιώργου Ανωμερίτη.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος, το Λιμενικό Σώμα, η Αστυνομική Διεύθυνση και η Τροχαία Πειραιά, το Τελωνείο Πειραιά, η Διεθνής Ναυτική Ένωση και οι επαγγελματικοί φορείς της Ακτοπλοΐας και της Κρουαζιέρας καθώς και διευθυντικά στελέχη του ΟΛΠ Α.Ε.

Από τη σύσκεψη προέκυψαν σημαντικά θέματα συντονισμού, τόσο σε σχέση με το Port-control και τις πλοηγήσεις στο θαλάσσιο χώρο, όσο και με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τρεις οδικούς άξονες (Γούναρη, Εθνικής Αντιστάσεως και Σκυλίτση). Επίσης συζητήθηκαν τα θέματα των ταξί και των δημοσίων συγκοινωνιών εντός της ζώνης λιμένα καθώς και η πλήρης λειτουργία του νέου Σταθμού Επιβατών Κρουαζιέρας Β΄ (Θεμιστοκλέους) από τον Μάιο. Σημειώνεται ότι από το φθινόπωρο θα αρχίσουν τα έργα μετρό στο Σταθμό «Πειραιάς» στην Ακτή Αλών, γεγονός που θα επιφέρει ορισμένες μεταβολές στη λειτουργία του λιμανιού στην περιοχή αυτή.

Κοινή, τέλος, ήταν η θέση ότι το λιμάνι οφείλει να λειτουργεί παρέχοντας ποιοτικές τουριστικές υπηρεσίες και προς αυτή την κατεύθυνση θα υπάρχουν συνεχείς διμερείς συναντήσεις όλων των φορέων υπό το συντονισμό του Γενικού Δ/ντή του ΟΛΠ, Σταύρου Χατζάκου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.