ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΩΣ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Την Κυριακή 18 Μαρτίου, 9 με 5 και με δύο ευρώ στην τσέπη, θα προσέλθουν στις κάλπες που θα στηθούν ανά την Ελλάδα, όσοι ενδιαφέρονται να εκλέξουν νέο πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ. Στις 10 και 11  Μαρτίου η Εθνική Συνδιάσκεψη στο ΣΕΦ.

Όσοι πιστοί ...προσέλθετε. Ο λόγος για τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ που θα γίνει μέσω κάλπης, την Κυριακή 18 Μαρτίου και από τις εννιά το πρωί ως τις πέντε το απόγευμα, με δυνατότητα παράτασης το πολύ κατά δύο ώρες.

Εκεί, μπορούν να ψηφίσουν οι φίλοι και τα μέλη του κόμματος, ή όσοι επιθυμούν να γίνουν το ένα από τα δύο, έναντι τιμήματος δύο ευρώ. Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο που απέστειλε ήδη σε οργανώσεις και επιτροπές του κόμματος ανά την Ελλάδα ο γραμματέας Μιχάλης Καρχιμάκης, τα Μητρώα Μελών και Φίλων του ΠΑΣΟΚ πιστοποιούνται και κλείνουν την 5η Μαρτίου, αλλά ανοίγουν ξανά την ημέρα της εκλογής, οπότε και μπορούν να εγγραφούν -συμπληρώνοντας μία δισέλιδη αίτηση- και να ψηφίσουν νέα μέλη και φίλοι, στα πλαίσια της 'ανοιχτής διαδικασίας' που ακολουθήθηκε και το 2007.

Νωρίτερα, το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου θα έχει πραγματοποιηθεί η Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος στο ΣΕΦ, όπου και θα παρουσιαστούν οι πολιτικές 'πλατφόρμες' των υποψηφίων. Αμέσως μετά, το απόγευμα της Κυριακής 11 Μαρτίου, σε σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου θα επικυρωθούν οι υποψηφιότητες, μετά την κατάθεση και των απαραίτητων υπογραφών στήριξης καθεμίας από αυτές.

Την όλη διαδικασία εποπτεύει η Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ που εξέδωσε δική της "κατευθυντήρια οδηγία" για την εκλογή προέδρου. Σύμφωνα με αυτή, η ψηφοφορία θα γίνεται με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, ακόμα και για ανήλικα μέλη ή φίλους του κόμματος, άνω των 16 ετών, είτε με την επίδειξη της άδειας παραμονής για τους μετανάστες.

Η ψηφοφορία θα υποστηριχθεί με δύο συστήματα, χειρόγραφο μέσω πιστοποιημένων εντύπων της ΕΚΑΠ στις περισσότερες περιπτώσεις, ηλεκτρονικά, με δίκτυο υπολογιστών ανά νομό, περιφέρεια ή δήμο μητροπολιτικών συγκροτημάτων ή περιφερειών. Τα εκλογικά κέντρα που θα στηθούν αποφασίζουν οι Νομαρχιακές Εκλογικές Επιτροπές, που είναι υπεύθυνες και για τις επταμελείς κάθε φορά εφορευτικές επιτροπές, ενώ ενστάσεις μπορεί να υποβάλει κανείς είτε πρωτοβάθμια στην εφορευτική επιτροπή είτε δευτεροβάθμια στην ΕΚΑΠ την ίδια μέρα.

Στην εγκύκλιό του ο Μιχάλης Καρχιμάκης, καλεί σε μαζική συμμετοχή στην ψηφοφορία. Υπενθυμίζει άλλωστε ότι η εκλογή προέδρου “δεν είναι απλά μία ακόμα εσωκομματική διαδικασία, αλλά μια διεργασία μέσα από την οποία, με κριτική στάση, οφείλουμε να αποδείξουμε ότι πέρα από πρόσωπα και μηχανισμούς, ξέρουμε σε κρίσιμες ώρες να υπερασπιζόμαστε όχι μόνο τον κομματικό φορέα μας, αλλά και την ίδια τη δημοκρατική παράταξη”. Καλεί ακόμα σε ενεργό συμμετοχή όλων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι αποτελεί προϋπόθεση για την 'ομαλή πορεία του Κινήματος στις εθνικές εκλογές'.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.