ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΙ ΡΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Η επιχείρηση απομείωσης του ελληνικού δημοσίου χρέους, τα αποτελέσματα της οποίας θα γίνουν γνωστά την Πέμπτη, αναμένεται να εξελιχθεί χωρίς προσκόμματα, δηλώνει ο Ολι Ρεν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Le Figaro».

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, η ανταλλαγή των ομολόγων αναμένεται να εξελιχθεί χωρίς προβλήματα, διότι η επιχείρηση παραμένει ενδιαφέρουσα για τον ιδιωτικό τομέα», λέει ο Ολι Ρεν.

Σε ερώτηση αν ανησυχεί μήπως ενεργοποιηθούν τα Credit Default Swaps (ασφάλιστρα κινδύνου), εάν η επιχείρηση δεν εξελιχθεί θετικά, ο Ολι Ρεν απαντά: «Δεν είναι το σενάριο που υιοθετούμε. Το αντίθετο».

Oσο για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, ένα σενάριο που δημοσίευσε το περιοδικό «Der Spiegel», είναι κατά τον Ρεν «μία υπόθεση που κυκλοφορεί από τις Κασσάνδρες, στις οποίες εγώ δεν ανήκω». Επίσης, αναφέρει: «Ας συγκεντρωθούμε περισσότερο στην εφαρμογή του δεύτερου προγράμματος στήριξης, που προβλέπει μία άνευ προηγουμένου απομείωση χρέους».

Ο Ολι Ρεν εκτιμά ότι «ο κίνδυνος να διαρραγεί η ευρωζώνη βρίσκεται πίσω μας», ωστόσο, όπως λέει, «η ύφεση είναι παρούσα και η ανεργία είναι ανησυχητική». Ο Ευρωπαίος Επίτροπος υπογραμμίζει: «Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο, κατά το οποίο τα κράτη μέλη οφείλουν να τηρήσουν τις δημοσιονομικές τους δεσμεύσεις, να εφαρμόσουν τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ενισχύοντας παράλληλα τον μηχανισμό σταθερότητας στα 750 δισεκατομμύρια ευρώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.