ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2012

ΣΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι θα παραμείνει ο αριθμός των εισακτέων στην Τριτοβάθμια, όπως προανήγγειλε ο Γ. Μπαμπινιώτης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι τα τετράδια των πανελλαδικών θα βρίσκονται στα χέρια των υποψηφίων στις 21 Μαΐου, ημέρα έναρξης των εξετάσεων.

Σχετικά με τις αλλαγές στα λύκεια και το νομοσχέδιο, που τελικά «πάγωσε», ο Γ. Μπαμπινιώτης σημείωσε ότι υπάρχει ώριμο πλαίσιο, έτοιμο να κατατεθεί, εφόσον η επόμενη κυβέρνηση το επιθυμεί.

Όσον αφορά στα παιδιά που σήμερα φοιτούν στην Α' Λυκείου και τα οποία είχε προβλεφθεί να δώσουν εξετάσεις με το νέο σύστημα, που τελικώς δεν θα προωθηθεί, ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι θα δώσουν εξετάσεις με το ισχύον σύστημα.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι θα εισαχθεί στο ωρολόγιο πρόγραμμα της Β' λυκείου η Ερευνητική Εργασία και τα μαθήματα επιλογής «Αρχές Οικονομίας» και «Πολιτική και Δίκαιο». Οι προσθήκες θα τεθούν σε ισχύ το επόμενο σχολικό έτος 2012-2013.

Ο Γ. Μπαμπινιώτης αναφέρθηκε και στα βιβλία της νέας σχολικής χρονιάς, επαναλαμβάνοντας ότι τον Ιούλιο θα είναι έτοιμα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και τον Αύγουστο για τα Δημοτικά σχολεία.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου έγινε αναφορά και στις τροπολογίες για την εισαγωγή των πολυτέκνων στην Τριτοβάθμια και τα ιδιωτικά σχολεία. Παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η τελευταία, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας φαίνεται πως  δεν κάνει βήμα πίσω, επισημαίνοντας ότι συμπεριλαμβάνονται και κατατίθενται σε τρέχων νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.