ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΣΤΗ SUPERLEAGUE ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ UEFA

Ιδιαίτερα σημαντικές αποφάσεις για τις κυρώσεις των ομάδων που δεν θα εξασφαλίζουν αδειοδότηση από την UEFA πήρε το ΔΣ της Superleague την Πέμπτη. Δεν υπάρχει πλέον η ποινή του υποβιβασμού.

Δεν θα υποβιβάζονται από εδώ και στο εξής οι ομάδες που αδυνατούν να εξασφαλίσουν την αδειοδότηση της UEFA όπως αποφάσισε την Πέμπτη το ΔΣ της Λίγκας.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι ΠΑΕ αυτές θα παραμένουν στην κατηγορία αλλά θα τους επιβάλλεται απαγόρευση μεταγραφών αλλά και ανανεώσεων συμβολαίων για ένα χρόνο. Παράλληλα, θα αναλαμβάνουν την υποχρέωση να προωθούν στην πρώτη ομάδα ποδοσφαιριστές της ακαδημίας τους μέχρι 22 χρονών.

Εν τω μεταξύ, εφόσον ομάδες που εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ αποκλειστούν για το λόγο της μη αδειοδότησης από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα λάβουν κανονικά μέρος στη διαδικασία και εφόσον εξασφαλίσουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο θα εκτίσουν την τιμωρία τους.

Τέλος, αν τον Ιούνιο, στην τελευταία φάση αδειοδότησης της UEFA, οι ομάδες δεν τιμωρηθούν και εξασφαλίσουν άδεια, τότε θα αγωνιστούν κανονικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, όμως, τη θέση τους θα καταλάβουν οι ομάδες που θα έχουν τερματίσει αμέσως μετά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ακόμα κι αν δεν θα έχουν συμμετάσχει στα πλέι-οφ!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.