ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΣΤΟ ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΙΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατέθεσαν δύο δικηγόροι της Θεσσαλονίκης, κατά της υπουργικής απόφασης για την επιβολή ΦΠΑ στις νομικές υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα οι δύο δικηγόροι στρέφονται κατά του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), επειδή, όπως αναφέρουν, το Ανώτατο Δικαστήριο, επιδεικνύοντας «υπερβολική τυπολατρεία», απέρριψε την αίτηση ακύρωσης που υπέβαλλαν κατά της υπουργικής απόφασης για την επιβολή του ΦΠΑ στις νομικές υπηρεσίες.

Το ΣτΕ με την υπ’ αριθμόν 267/2011 είχε κρίνει ότι η αίτηση πρέπει να απορριφθεί, για τυπικούς λόγους, επειδή οι αιτούντες δεν προσκόμισαν επιπρόσθετη έγγραφη συμβολαιογραφική πράξη πληρεξουσιότητας για τους συνηγόρους τους.

«Με την υπερβολική τυπολατρία και στενότατη ερμηνεία των διατάξεων περί εκπροσώπησης και πληρεξουσιότητας, το ΣτΕ παραβίασε το δικαίωμά μας στη δίκαιη δίκη», τονίζουν οι προσφεύγοντες δικηγόροι, Ευάγγελος Γωγάκος και Πλοχερία Καρύδου.

Ακόμη υποστηρίζουν ότι με την απόρριψη της αίτησης και τη διατήρηση της παραπάνω υπουργικής απόφασης παραβιάστηκαν τα άρθρα της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και ειδικότερα ότι παρεμποδίζεται η ακώλυτη και ελεύθερη πρόσβαση στη Δικαιοσύνη, με την καταβολή «υπέρογκου φόρου» από τους πολίτες. Μάλιστα, διεκδικούν αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ για ηθική βλάβη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.