ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΣΤΟ ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Δικαστική προστασία και εκτός συνόρων, φτάνοντας ακόμα και μέχρι το Στρασβούργο, είναι έτοιμοι να ζητήσουν  οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθηνών και Καλαμάτας  για την υπόθεση της πληρωμής του ειδικού τέλους ακινήτων , το γνωστό χαράτσι στη ΔΕΗ.

Οι δύο Δικηγορικοί Σύλλογοι, όπως και ο δικηγόρος  Αντώνης Αργυρός  ακονίζουν τα νομικά τους όπλα  και αμέσως  μετά τη δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας   αναμένεται να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Όπως είναι γνωστό οι ανώτοι δικαστές  σε κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψή τους αποφάσισαν ότι  το χαράτσι είναι συνταγματικό, καθώς δεν πρόκειται για μόνιμο, αλλά για έκτακτο μέτρο. Ωστόσο, αποφάνθηκαν ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη η διακοπή της ηλεκτροδότησης σε καταναλωτές σε περίπτωση που δεν πληρώνουν το ειδικό τέλος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ο κ. Αργυρός , ο οποίος εκπροσώπησε μαζί με άλλους συναδέλφους του τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών στη συζήτηση ενώπιον του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, εξέφρασε την ικανοποίησή τους  καθώς  το Συμβούλιο της Επικρατείας με την απόφασή του: έκρινε μία για πάντα ότι η ΔΕΗ δεν μπορεί να προχωράσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης θεωρώντας ότι πρόκειται για κοινωνικό αγαθό και ουσιαστικά έκρινε  αντισυνταγματικό έναν μνημονιακό νόμο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.