ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ-ΑΜΥΝΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΤΟ ΥΠΕΞ

Ο Υπουργός Εξωτερικων Στ. Δήμας συναντήθηκε  με τον  Ειδικό Απεσταλμένο της Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα ενέργειας στην Ευρασία.

Του Γιώργου Βλαβιανού

Ο Υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας είχε σήμερα συνάντηση με τον Ειδικό Απεσταλμένο της Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα ενέργειας στην Ευρασία, Πρέσβη Richard Morningstar.  Βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου, τα ζητήματα των αγωγών μεταφοράς ενέργειας και η αλλαγή του ενεργειακού τοπίου λόγω του εντοπισμού σημαντικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς για την εξαίρεση της χώρας μας από τις κυρώσεις των ΗΠΑ σχετικά με τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου. Συζητήθηκαν ακόμα τα διάφορα εναλλακτικά σχέδια για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Κασπία και τη Ρωσία προς την Ευρώπη και στα οποία η γεωγραφική θέση της χώρας μας έχει καθοριστική σημασία.

Τέλος, ο κ. Δήμας υπογράμμισε ότι η ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο δημιουργεί νέες μεγάλες δυνατότητες, καθώς παρέχει στην Ευρώπη μια πολύτιμη εναλλακτική πηγή και οδό μεταφοράς ενέργειας, στην υλοποίηση της οποίας η Ελλάδα έχει σημαντικό ρόλο.

Στη συνέχεια είχε διαβουλεύσεις με τον κ. Morningstar, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης Ι.-Α. Ζέπος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.