ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Γιώργο Παπανδρέου, κατά τη συνάντησή τους στο Φανάρι.

«Να είστε βέβαιος ότι, μετά ή άνευ θεσμικής ιδιότητος, το πρόσωπό σας, η παρουσία σας κοντά μας είναι πάρα πολύ προσφιλής πάντοτε. Σας θεωρούμε πολύτιμο φίλο του Πατριαρχείου μας, προσωπικά δικό μου φίλο, την κυρία Παπανδρέου με την οποία γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, τη Μαργαρίτα, σας αγαπούμε ως οικογένεια και ευχόμεθα να έχετε όλες τις ευλογίες του Θεού και για τώρα και για το μέλλον», δήλωσε ο πατριάρχης.

Ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε τη στήριξή του στο Πατριαρχείο και οι δύο πλευρές συζήτησαν για τα προβλήματα που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έκανε λόγο για καλύτερες συνθήκες για το πατριαρχείο και την ομογένεια, επί ηγεσίας Ερντογάν. «Χάρις εις την τολμηρά ηγεσία του κ. Ερντογάν, αλλά και της κυβερνήσεώς του, αναπνεύσαμε σε πολλά θέματα. Ακόμη χθες, πήραμε και τον τίτλο ιδιοκτησίας ενός μεγαλοπρεπούς κτηρίου του δημοτικού σχολείου του Γαλατά, το οποίο είχε κατασχεθεί από τις αρχές», πρόσθεσε.

Επίσης, αναφέρθηκε και στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, για την οποία τόνισε ότι κατά  τη συνάντηση που είχε με τον Αχμέτ Νταβούτογλου για το θέμα. «Μας είπε ότι τα ολίγα νομικά κωλύματα που υπολείπονται για την επαναλειτουργία της Χάλκης θα επιλυθούν με την αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους. Επομένως, στις αρχές του επομένου έτους, μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα ανοίξει η Θεολογική Σχολή, αιρωμένων αυτών των τελευταίων κωλυμάτων, που λέγεται ότι υπάρχουν», επισήμανε ο Πατριάρχης.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου εξήρε το έργο του Πατριάρχη, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον διαθρησκειακό διάλογο. «Το δικό σας έργο είναι πάντα πολύ σημαντικό για την οικουμενική αντίληψη, την οποία έχετε γύρω από τα θέματα του διαλόγου των θρησκειών, των πολιτισμών, αλλά και για το περιβάλλον, όπου είστε πρωτοστάτης και, μάλιστα, σε εποχές που δεν ήταν και της μόδας…», σημείωσε.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.