ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ: ΥΠΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΩΝ ΘΕΟΚΡΑΤΩΝ

Περίπου 30 εκατομμύρια Ιρανοί κατευθύνθηκαν την Παρασκευή 2/3 στις κάλπες για τις πρώτες βουλευτικές εκλογές, μετά το 2009.

Περίλυπη ή κουρασμένη η Ιρανή εκλογική αντιπρόσωπος αναμένει την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων της κάλπης, υπό το βλέμμα του ηγέτη της ισλαμικής επανάστασης Αγιατολάχ Χομεϊνί στο φόντο.

Περίπου 30 εκατομμύρια Ιρανοί κατευθύνθηκαν την Παρασκευή στις κάλπες για τις πρώτες βουλευτικές εκλογές, μετά το 2009. Τα πρώτα αποτελέσματα φέρουν τα συντηρητικά κόμματα να κερδίζουν την πλειοψηφία των 290 εδρών, γεγονός που η σιιτική ηγεσία της χώρας εκτιμά ως εκδήλωση εμπιστοσύνης προς το ισλαμικό καθεστώς, έγκριση της γραμμής για ειρηνική χρήση της ατομικής ενέργειας και αταλάντευτης προσήλωσής στην αντιπαράθεση με τη Δύση. Τις βουλευτικές εκλογές μποϊκοτάρισαν τα κύρια κινήματα της μεταρρυθμιστικής αντιπολίτευσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σκληρή καταστολή της κυβέρνησης της οποίας -όπως καταγγέλλουν- υπήρξαν θύματα. Ωστόσο και ο πρόεδρος Μαχμούτ Αχμαντινεζάντ μετράει εκλογικές απώλειες αφού, όπως λέγεται, δεν εξελέγη ούτε η αδελφή του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.