ΚΟΣΜΟΣ

ΤΟ ΜΙΝΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ (ΚΑΙ) ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!

Κανονισμό που θα απαγορεύει στις βουλευτίνες να φορούν κατά την άσκηση της θητείας τους προκλητικά ρούχα, όπως οι μίνι φούστες, προτίθεται να εισηγηθεί η Βουλή της Ινδονησίας, εξοργίζοντας γυναικείες οργανώσεις της χώρας. 

Βασικό επιχείρημα του προέδρου του Κοινοβουλίου είναι πως «πρόσφατα καταγράφηκαν πολλές υποθέσεις βιασμού και άλλες αήθεις πράξεις κι αυτό διότι οι γυναίκες δεν φορούν κατάλληλη ενδυμασία. Οι γυναίκες που φέρουν ανάρμοστη ενδυμασία αναστατώνουν τους άνδρες, συνεπώς θα πρέπει αυτό να το σταματήσουμε. Ξέρετε δε πως είναι οι άνδρες: τα προκλητικά φορέματα τους κάνουν να νιώθουν πράγματα».

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το σχέδιο για την απαγόρευση της μίνι φούστας στο Κοινοβούλιο βρίσκει υποστηρικτές στο πρόσωπο δύο γυναικών βουλευτών, οι οποίες προηγουμένως εργάζονταν ως μοντέλα στον χώρο της μόδας.

Οι ινδονησιακές οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών δηλώνουν σκανδαλισμένες από την πρόθεση του νομοθετικού οργάνου και ζητούν να σταματήσουν να δαιμονοποιούνται οι γυναίκες θύματα βιασμού. «Είναι γελοίο να βγαίνουν τέτοιοι λόγοι από τα στόματα ανθρώπων επιφανών, οι οποίοι έχουν επιρροή», τονίζει η Σίκα Νόγια, ιδρύτρια της οργάνωσης Δράση για τις Γυναίκες κατά του Βιασμού. «Αναμένουμε από τους ταγούς της πολιτικής να φτιάχνουν κανονισμούς για να προστατεύουν τις γυναίκες από τη βία και όχι για να τις καταδικάζουν για τον τρόπο που ντύνονται», προσθέτει.

Πριν από ένα εξάμηνο, ο κυβερνήτης της Τζακάρτα Φάουζι ‘Φόκε’ Μπόουο είχε ξεσηκώσει πλείστες διαμαρτυρίες δηλώνοντας πως το κύμα από βιασμούς σε μικρά λεωφορεία της πρωτεύουσας οφείλεται στις μίνι φούστες που φορούσαν οι γυναίκες που έπεσαν θύματα των επιθέσεων και κάλεσε τις Ινδονήσιες να μη φορούν τέτοια φορέματα στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μετά τις δηλώσεις ακολούθησαν διαδηλώσεις στις οποίες οι γυναίκες φώναζαν το σύνθημα «η μίνι φούστα μου είναι δικαίωμά μου».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.