ΥΓΕΙΑ

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ: ΠΙΣΤΩΣΗ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ;

Από την Τρίτη, όπως όλα δείχνουν, οι φαρμακοποιοί της Αττικής θα προχωρήσουν σε άρση της πίστωσης και στον ΕΟΠΥΥ, λόγω μη καταβολής των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων έως τα τέλη του 2011.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ, την ερχόμενη εβδομάδα, εμφανίζονται οι Φαρμακοποιοί της Αττικής, που διαμαρτύρονται τη μη καταβολή οφειλών του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), Κώστα Λουράντο, ζήτημα δεν είναι τα χρήματα για την εκτέλεση συνταγών του 2012, καθώς η τρέχουσα δόση αναμένεται να καταβληθεί τη Δευτέρα, αλλά οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων έως τα τέλη του 2011, που αγγίζουν τα 135 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, όχι μόνο δεν έχουν καταβληθεί τα χρήματα αυτά, η εξόφληση των οποίων θα πραγματοποιείτο στα τέλη Μαρτίου, αλλά «αγνοείται» ακόμη και η προκαταβολή, που ήταν προγραμματισμένη να καταβληθεί στις αρχές του έτους.

Έτσι, οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά αναμένεται από την Τρίτη να προχωρήσουν στη διακοπή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση και στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, η οποία θα γίνει οριστική αν μέχρι τέλος του μήνα δεν καταβληθούν οι οφειλές.

Στον ΕΟΠΥΥ εντάσσονται 9.5 εκατομμύρια ασφαλισμένοι των ασφαλιστικών φορέων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ και ΟΓΑ, ενώ ήδη, οι Φαρμακοποιοί της Αττικής έχουν διακόψει την πίστωση στα ασφαλιστικά ταμεία: Εμπορικής Τράπεζας, Δικηγόροι Επαρχιών, Οίκος Ναύτου, ΔΕΗ, ΗΣΑΠ, ΟΤΕ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.