ΕΛΛΑΔΑ

ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΛΛΟΙ 1.750 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ με άλλους 1.750 αστυνομικούς υποσχέθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο υπουργός δήλωσε ότι από αύριο 750 αστυνομικοί θα ξαναβγούν στο δρόμο και σύντομα στην ομάδα ΔΙΑΣ θα ενταχθούν άλλοι 1.000 αστυνομικοί, ώστε η δύναμή της να ανέλθει σε 3.000 στην Αθήνα.

Στο σημείο αυτό άφησε αιχμές κατά του προκατόχου του Χρ. Παπουτσή, υποστηρίζοντας ότι όταν ο ίδιος έφυγε πριν από 17 μήνες από το υπουργείο, άφησε την ομάδα ΔΙΑΣ με 2.000 αστυνομικούς στην Αθήνα και επιστρέφοντας βρήκε τους 750 στα γραφεία.

Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη έθεσε, ως προτεραιότητές του, την ενίσχυση της αστυνόμευσης, την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και το κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα για την κατάσταση του κέντρου της Αθήνας ανέφερε ότι θα αύριο θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη και ότι στο προσεχές διάστημα θα συναντηθεί και με τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό.

Ερωτηθείς για τις κρίσεις στην Αστυνομία, δήλωσε ότι θα εξαρτηθούν από την ημερομηνία των εκλογών. Αν μετά την ολοκλήρωση του PSI προχωρήσουμε σε εκλογές, οι κρίσεις θα γίνουν μετά τις εκλογές, ενώ αν παραταθεί η θητεία της σημερινής κυβέρνησης πιθανόν να προχωρήσει η διαδικασία για τις κρίσεις, σημείωσε.

Τέλος, σχολιάζοντας τις φήμες ότι η απομάκρυνσή του από το υπουργείο Ανάπτυξης σχετίζεται με την κόντρα του με τον Γερμανό αντικαγκελάριο Φ. Ρέσλερ, τόνισε: «Είμαστε φίλοι με τον κ. Ρέσλερ» και πρόσθεσε ότι η επάνοδός του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν έχει καμία σχέση με τα όσα λέγονται γι΄ αυτό το θέμα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.