ΚΟΣΜΟΣ

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ ΤΟΥ COSTA CONCORDIA

Κεκλεισμένων των θυρών ξεκίνησε σήμερα στην πόλη Γκροσέτο της Τοσκάνης η ακροαματική διαδικασία στην διάρκεια της οποίας θα ανοιχτεί επισήμως το μαύρο κουτί του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia.

Δεκάδες ιταλικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν φτάσει στην πόλη, οι αρχές της οποίας απέκλεισαν το χώρο γύρω από το θέατρο όπου γίνεται η διαδικασία, παρουσία εκατοντάδων δικηγόρων, επιστημόνων και επιβατών του πλοίου που προσάραξε στις 13 Ιανουαρίου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 32 άτομα.

Συνολικά εννιά εργαζόμενοι της εταιρίας Costa διώκονται στο πλαίσιο της έρευνας για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση ναυαγίου. Ο κυβερνήτης του πλοίου Φραντσέσκο Σκετίνο, ο οποίος δεν θα παραβρεθεί στην ακροαματική διαδικασία, αντιμετωπίζει και την κατηγορία εγκατάλειψης πλοίου, την ώρα που εξελισσόταν η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών.

Στο Costa Concordia επέβαιναν 4.229 επιβάτες, εκ των οποίων οι 3.200 τουρίστες από 60 χώρες. Αγωγές κατά της πλοιοκτήτριας εταιρίας έχουν κατατεθεί στην Ιταλία, την Γαλλία και τις ΗΠΑ.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.