ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

24ωρη Πανελλαδική Απεργία των Οδοντιάτρων την Παρασκευή 2 Μαρτίου. Την ίδια ημέρα το ΣτΕ εξετάζει την προσφυγή τους για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Κλειστά οδοντιατρεία αύριο σε όλη τη χώρα, καθώς η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) έχει κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία, αντιδρώντας στην απελευθέρωση του επαγγέλματος τους. Την ίδια ημέρα συζητείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της ομοσπονδίας εναντίον της απόφασης του υπουργείου Υγείας να μην εξαιρέσει το επάγγελμα του οδοντιάτρου από την απελευθέρωση.

Σύμφωνα με τους οδοντιάτρους, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στον ιδιωτικό τομέα, στην οποία ανήκει και η οδοντιατρική φροντίδα, παραδίδεται στα κεφαλαιουχικά συμφέροντα, τα οδοντιατρεία μεταβάλλονται σε σούπερ μάρκετ και οι οδοντίατροι χάνουν την επιστημονική και επαγγελματική τους ανεξαρτησία, ενώ ο ασθενής μένει εντελώς απροστάτευτος, καθώς ο οποιοσδήποτε μπορεί να λειτουργήσει οδοντιατρείο.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Xristos 21:02 01/03/2012

    ειμαι μαζί με τους οδοντίατρους αρκεί να μην ζητάνε τη μάν και τον πατέρα τους για εναν καθαρισμό! έχουβ γίνει εδώ και χρόνια, είδος πολυτελείας!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.