ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟ (ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ) ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ… AMERICAN BAR

 Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση στην κεντροδεξιά πολυκατοικία. Ρόλο διεκδικεί πλέον και ο Π.Καμμένος. Καραδοκεί η εθνικιστική Χρυσή Αυγή.

Νέα επεισόδια καταγράφονται καθημερινά στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει στο χώρο της κεντροδεξιάς. Νέα Δημοκρατία εναντίον Ανεξάρτητων Ελλήνων, ΛΑ.Ο.Σ. εναντίον Νέας Δημοκρατίας και Καμμένου, Ανεξάρτητοι Έλληνες εναντίον «δοσιλόγων» και στην άκρη η Χρυσή Αυγή κατά πάντων, συνιστούν τα καθημερινά μέτωπα της πολιτικής επικαιρότητας.

Η Συγγρού, μετά την αρχική υποτίμηση της κατάστασης και το μούδιασμα που ακολούθησε, επιχειρεί την αντεπίθεση προκειμένου να περιορίσει τη δυναμική του κόμματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων». Τα βέλη είναι πλέον καθημερινά και επιδίωξη της Νέας Δημοκρατίας είναι να ταυτίσει τους εννέα πρώην γαλάζιους βουλευτές με τη… «Συμμορία της Δραχμής» και την χωρίς περιεχόμενο διαμαρτυρία των άκρων και της αριστεράς.

Στο ίδιο μέτωπο κινείται και ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, διαπιστώνοντας ότι το νέο κόμμα πλαγιοκοπεί το εκλογικό του ακροατήριο. Χωρίς να αμελεί τη σκληρή κριτική προς ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. επικεντρώνει την πολεμική του στο κόμμα Καμμένου. Χθες το χαρακτήρισε ως «παραμάγαζο» της Συγγρού, εκτιμώντας ότι λειτουργεί ως ανάχωμα για να συγκρατηθούν οι αντιμνημονιακές ψήφοι, οι οποίες και θα «επιστραφούν» μετεκλογικά στη Ν.Δ. στο πλαίσιο μίας κυβερνητικής συνεργασίας.

«Τα παραρτήματα είναι εκείνα που ψήφισαν τα μνημόνια και την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, συγκυβερνούν με τους δοσίλογους και αφήνουν ανοικτά παράθυρα για το μέλλον» ήταν η, υψηλών τόνων, απάντηση από την πλευρά του Πάνου Καμμένου, ο οποίος και έσπευσε να υπογραμμίσει ότι «δε συνεργαζόμαστε, δε θα συνεργαστούμε με αυτούς που προσκυνούν στη Νέα Τάξη Πραγμάτων»...

Δεν αποτελεί είδηση ότι όλες οι πλευρές απλώς αναμένουν το νέο κύμα δημοσκοπήσεων. Η Ν.Δ. ελπίζοντας ότι θα καταγράψει σταθεροποίηση της δυναμικής της ώστε, με αυτό ως αφετηρία, να επιδιώξει ανάκαμψη των ποσοστών του. Ο ΛΑ.Ο.Σ. του κ. Καρατζαφέρη προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι παραμένει σίγουρος «παίκτης» και στην επόμενη Βουλή και δεν απειλείται με εκλογικό αφανισμό. Η δε πλευρά Καμμένου με την προσδοκία ότι θα επιβεβαιώσει τη δυναμική των δύο πρώτων εβδομάδων, προσελκύοντας ακόμη περισσότερους ψηφοφόρους αλλά και στελέχη της ΝΔ στο κόμμα.

«Άγνωστο Χ» αποτελεί η Χρυσή Αυγή, η δημοσκοπική άνοδος της οποίας προβληματίζει όχι μόνον το εντός τειχών πολιτικό προσωπικό αλλά και τους δανειστές της χώρας. Δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν ότι τα ποσοστά του κόμματος θα ξεφουσκώσουν στην πορεία προς τις κάλπες, και πάντως θα είναι σε επίπεδα κάτω από το όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή. Ήδη αρκετοί εξ αυτών που δήλωναν ότι θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή μοιάζουν να κινούνται προς το κόμμα του Π. Καμμένου, τον οποίο οι «χρυσαυγίτες» αποκαλούν «νέο Καρατζαφέρη». Μένει να αποδειχθεί αν το κόμμα, που έλαβε μόλις 20.000 ψήφους το 2009, θα «αντέξει». Τα στελέχη του, πάντως, μοιάζουν να προεξοφλούν την κάμψη. Είναι ενδεικτικό το σχόλιο στο επίσημο μέσο του κόμματος: «Μη αποκλείετε λοιπόν επάνοδο με χειρουργική επέμβαση της λογικής της χαμένη ψήφου εις βάρος της Χρυσής Αυγής, πόσο μάλλον που το ποσοστό μας συνεχώς ανεβαίνει..»

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.