ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ ΑΠΕΙΛΕΙ(;) ΤΗ ΓΗ

Ένας  νέος αστεροειδής, με διάμετρο 140 μέτρα, ο οποίος έχει μικρές, αλλά όχι αμελητέες πιθανότητες να πέσει στη Γη, σε περίπου 28 χρόνια από σήμερα εντοπίστηκε από τη ΝASA.

Ο αστεροειδής   που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά  πέρυσι και ονομάστηκε  «Αστεροειδής 2011 AG5»  υπολογίζεται ότι έχει μία πιθανότητα στις 625, δηλαδή 0,16%, να χτυπήσει τον πλανήτη μας στις 5 Φεβρουαρίου 2040.

Η τροχιά του γύρω από τον ήλιο εκτείνεται πέρα από τον Άρη, αλλά ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί με μεγάλη ακρίβεια.

Το εν δυνάμει επικίνδυνο σώμα έχει  ήδη τραβήξει όλα τα επιστημονικά βλέμματα επάνω του. Η αρμόδια ομάδα δράσης των Ηνωμένων Εθνών έχει αρχίσει  να μελετά τρόπους αντιμετώπισης του κινδύνου, που μπορεί να προκληθεί από την στιγμή που ο αστεροειδής αυτός θα πλησιάσει τη Γη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο  συγκεκριμένος αστεροειδής  ενδέχεται να μεγαλώσει στην πορεία και να διαψεύσει τους μέχρι τώρα υπολογισμούς  αλλάζοντας  τροχιά. Γι αυτό και εξετάζεται  η  χρήση πυρηνικών όπλων και άλλων τεχνικών εκτροπής από την πορεία του.

Οι ειδικοί μάλιστα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου  δηλώνοντας πως ένας πολύ μεγαλύτερος αστεροειδής πιστεύεται ότι εξαφάνισε τους δεινόσαυρους πριν από περίπου 65 εκατομμύρια χρόνια, τονίζοντας πως  σε περίπτωση, που ο «2011 AG5»  έπεφτε πράγματι στη Γη, θα προκαλούσε ολικές  καταστροφές  και εκατομμύρια θανάτους..

Πάντως  η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία κάνει λόγο για ένα ακόμη  πολύ απίθανο σενάριο.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.