LIFESTYLE

ΑΣΤΡΑ: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 12-18 ΜΑΡΤΙΟΥ

Το αστρολογικό σύμπαν δίνει τον τόνο στην καθημερινή μας ζωή. 

Της Ελισάβετ Σπυρίδη

Κριός

Ο Ερμής ανάδρομος στο ζώδιό σου αυτήν την εβδομάδα προσπαθεί να σε ρίξει στο κρεβάτι με έναν καθόλου sexy τρόπο, Κριάρι μας, αλλά εσύ μη πτοείσαι. Ούτε εκείνη η ίωση που σε φλερτάρει (αλλά εσύ είσαι ανένδοτος/η), ούτε η υπερκόπωση που σου χτυπά την πόρτα είναι τα καυτά νέα της εβδομάδας. Τα καυτά νέα της εβδομάδας είναι πως οι πλανητικές συγκυρίες λένε πως θα κατορθώσεις να κάνεις τις ικανότητες και τα ταλέντα σου να δουλέψουν για σένα, αλλάζοντας εκ βάθρων, αργά μεν μόνιμα δε, τόσο  την καριέρα σου και τη δημόσια εικόνα σου, όσο και το πρόσωπο της καθημερινότητάς σου. Πράγματι Κριέ, με Αφροδίτη/Δία-Άρη-Πλούτωνα σε Μεγάλο Τρίγωνο στα ζώδια της Γης, το σύμπαν σου κινείται, και -επιτέλους!- με κάποιες υλικές απολαβές!

Λάκκος στη φάβα: Επαναλάβετε μετά από μας: Είμαι εναντίον της βίας, είμαι εναντίον της βίας …20 φορές. Προ και μετά των γευμάτων.

 

Ταύρος

Με τη σύνοδο Αφροδίτης/Δία στο ζώδιό σου, είναι «σα να μπαίνει η Άνοιξη», τυχερό Ταυράκι! Εν αντιθέσει με την ιντελεκτουέλ Αφροδίτη του Ζυγού, τούτη είναι μία υλιστική, πραγματιστική, φιλήδονη Αφροδίτη, η οποία συντονίζεται με την ενέργεια του Δία μια χαρά, και σε κάνει κάτι σαν το 12άρι της Eurovision… Η χαρά της ζωής, η απόλαυση των υλικών αγαθών (των όσων, τέλος πάντων, εν τω μέσω κρίσης…) και γενικότερα μία easy going αντίληψη της ζωής, βρίσκει πεδίο δράσης στα χόμπι σου, στη δημιουργικότητά σου, ακόμα και στον τρόπο που φλερτάρεις – ναι, σωστά κατάλαβες, μπορείς να γίνεις ιδιαίτερα συναρπαστικός/ή αυτή την εβδομάδα για το έτερόν σου ήμισυ, αλλά και για σένα τον ίδιο. Θυμάσαι το σλόγκαν «η ζωή είναι ωραία αλλά τα ‘χει με άλλον;». Ε, αυτή την εβδομάδα Ταύρε, και ωραία είναι και είσαι και ο/η αγαπημένος/η της!

Λάκκος στη φάβα: Βλέπεις εφιάλτες επιστημονικής φαντασίας τύπου Μάτριξ (όχι εμάς, την ταινία…) και, τρισχειρότερα, υλοποιούνται το επόμενο πρωί…

 

Δίδυμος

Εσείς οι Δίδυμοι είστε παιδιά της πληροφορίας, και λίγα πράγματα σας αρέσουν όσο το να συναρμολογείτε με αυτές ένα παζλ (είδατε πόσο κομψά σας αποκάλεσα «κουτσομπόληδες»;) Αυτή την εβδομάδα, το Μεγάλο Τρίγωνο Αφροδίτης/Δία-Άρη-Πλούτωνα στα ζώδια της Γης είναι μία μαγική συγκυρία, που σας επιτρέπει να αντιλαμβάνεστε τα υπόγεια ρεύματα στην όποια ατμόσφαιρα, ιδίως αυτή του Σπιτιού και της Οικογένειάς σας, να «βιώνετε» τα ανεκδήλωτα συναισθήματα των γύρω σας και να βλέπετε πίσω από τα κίνητρα των άλλων, διαβάζοντας ανάμεσα στις γραμμές. Εξίσου εύκολα μπορείτε αυτή την εβδομάδα να επηρεάσετε εσείς τους άλλους με τη δύναμη και το πάθος των συναισθημάτων σας. Αν βρείτε και λίγο απαραίτητο χρόνο για ξεκούραση και ξεπεράσετε και την αταβιστική σας φοβία για τη λέξη «συναισθήματα» και ό,τι αυτά συνεπάγονται, θα είστε οι καλύτεροι του χωριού!

Λάκκος στη φάβα: Τομέας Φιλία: «Αδρεναλίνη, κανένας δε θα μείνει, μαύρη κατάρα, ανία, βαρεμάρα…»

 

Καρκίνος

Θεωρώ δεδομένο πως επιβιώσατε και αυτή τη φορά από την Πανσέληνο, και τώρα αναρωτιέστε τι άλλο χτύπημα σας επιφυλάσσει ο ψεύτικος ντουνιάς και η κοινωνία η ψεύτρα. Ένα Μεγάλο Τρίγωνο των Άρη-Πλούτωνα-Αφροδίτης/Δία στα γήινα ζώδια, είναι το καλύτερο βάλσαμο για τις μεταπανσελήνιες μελαγχολίες σας, Καβούρια: Η επικοινωνία σας με το σύντροφο ή με στενούς σας συνεργάτες μοιάζει να εξομαλύνεται (όχι απολύτως, παραμένει ανάδρομος ο Άρης στον τομέα της επικοινωνίας σας, βραχυκυκλώνοντάς σας που και που), ενώ μία σχέση ή μία συνεργασία μπορεί να σταθεί αφορμή για κοινωνική επέκταση. Οι ελεύθεροι και ωραίοι έχετε τα μάτια σας ανοικτά για κάποιον που μπορεί να σας συστήσει ένας κοινός φίλος, ή που μπορεί να γνωρίσετε σε μία ομάδα κοινών ενδιαφερόντων. Οι δεσμευμένοι κι επίσης ωραίοι, τώρα είναι η εποχή να μιλήσετε για όσα σας απασχολούν – αν μειώσετε το δράμα και βρείτε επιχειρήματα, όλα θα πάνε περίφημα!

Λάκκος στη φάβα: Ναι, ξέρουμε ότι θέλεις να δώσεις στον Προϊστάμενό σου να φάει το πληκτρολόγιο. Όχι, να μην το κάνεις.

 

Λέων

Το κάλεσμα του Μεγάλου Τριγώνου στα γήινα ζώδια, Λιοντάρι, σε προ(σ)καλεί να φερθείς αυτοκρατορικά: Να κρατηθείς στο ύψος των περιστάσεων, δίχως να επηρεαστείς από τις οικονομικές δυστοκίες -οι οποίες είναι παροδικές-, θα γυρίσει ορθόδρομος ο Άρης στην Παρθένο, δεν θα μείνει ανάδρομος για πάντα! Ο Πλούτωνας, εδώ και καιρό, μεταμορφώνει (όχι ανώδυνα, η αστρολόγος σου το ξέρει…) την καθημερινότητά σου, τις συνήθειές σου, ακόμα και το σώμα και την υγεία σου, αφαιρώντας το παλιό και το φθαρμένο για να επιβιώσει το υγιές και το καινούργιο. Η υπόγεια δουλειά του Πλούτωνα όμως, φαίνεται πλέον και στην ανανεωμένη σου καριέρα, στις καινούργιες ιδέες, στην φρέσκια σου κοινωνική ζωή και στις αποφάσεις ζωής που παίρνεις, δίχως να σταθείς στα μίζερα οικονομικά ή στους/ις μίζερους/ες πρώην σου. Εμείς τι άλλο να πούμε; Hail, your Majesty!

Λάκκος στη φάβα: Ταξίδι. Εσύ στη Νέα Υόρκη. Οι βαλίτσες σου στο Κάιρο. Λόγω αεροπειρατείας. Ναι, είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο.

 

Παρθένος

Μπήκε το νερό στο αυλάκι, Παρθένε, κι ο Άρης σε σκοπό. Αν και ακόμα ανάδρομος (κι ως τις 4/4, μην ξεχνιόμαστε), ο πλανήτης της δράσης και της ενεργητικότητας βρίσκει διέξοδο στον δημιουργικό σου 5ο οίκο. Εκεί βρίσκεται ο Πλούτωνας της αναγέννησης και της μεταμόρφωσης, που παίρνει ό,τι γεννήσεις και δημιουργήσεις και του δίνει αντοχή, βάθος και ψυχή. Ο αγώνας σου να βάλεις την ενέργειά σου σε δημιουργία αποτελεί πραγματική πηγή έμπνευσης για τους φίλους και τους γνωστούς σου αυτή την περίοδο, κι έμπνευση αποτελείς κι εσύ ο ίδιος που μοιάζεις έτοιμος να βροντοφωνάξεις την ύπαρξή σου, τα θέλω σου, τις ανάγκες σου, κι αμέσως μετά να τα μετασχηματίσεις σε δημιουργία, τέχνη, έρωτα. Αυτή η τόσο γόνιμη περίοδος, για όσους Παρθένους το σκέφτονται ήδη, θα ήταν ακόμα πιο όμορφη αν έφερνε στη ζωή σας (και) ένα παιδί…

Λάκκος στη φάβα: Μία κληρονομιά από τη θεία στο Σικάγο συνοδεύεται και με συνοικέσιο μέσω «κανάτας»… Η επιλογή δική σου!

 

Ζυγός

Φοβάσαι να ομολογήσεις για αυτές τις φωνές που ακούς τελευταία μες το μυαλό σου, διότι μια άλλη κυρία ονόματι Ιωάννα της Λωρένης που πάθαινε το ίδιο, δεν είχε και πολύ καλό τέλος… Εμείς όμως, Ζυγέ, σε καταλαβαίνουμε. Έχεις μείνει κλειδωμένος στα δεσμά του Κρόνου για πολύ καιρό! Τώρα το Μεγάλο Τρίγωνο στα ζώδια της Γης και σε τομείς του ωροσκοπίου σου που έχουν να κάνουν με την Οικογένεια, το Σεξ, το Χρήμα, το Θάνατο και το Υποσυνείδητό σου, μεταμορφώνει το Σύμπαν σε ένα τεράστιο αντηχείο του οποίου τις μουσικές μόνον εσύ μπορείς να αποκρυπτογραφήσεις. Και ναι, μπορεί με τον συνδυασμό αυτόν οι σκελετοί στη ντουλάπα της οικογενειακής σου ζωής να μην είναι και ό,τι πιο ευχάριστο, αλλά σου δίνεται η ευλογία της πραγματικής, μεταφυσικής σχεδόν σωματικής και ψυχικής επαφής με τον/ην Άλλο/η. Επίσης, βεβαιώσου ότι οι  βουτιές στο υποσυνείδητό σου γίνονται με μάσκα και αναπνευστήρα…

Λάκκος στη φάβα: Ο κεραυνοβόλος έρωτας έχει συνήθως και την διάρκεια ενός κεραυνού, και καίει τρισχειρότερα.

 

Σκορπιός

Οι περισσότεροι παρασκηνιακοί τύποι δε νιώθουν άνετα με το πλατύ κοινό, δεν ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν τις ιδέες τους και σπανιότατα νοιάζονται για την αποδοχή των ίδιων και των ιδεών τους από τρίτους. Χμ, όχι εσύ, Σκορπιέ, και σίγουρα όχι αυτή την εβδομάδα. Το Μεγάλο Γήινο Τρίγωνο βρίσκει τον κυβερνήτη σου, Πλούτωνα, στον 3ο οίκο σου, κάνοντας την επικοινωνία ζήτημα ζωής ή θανάτου, και προσδίδοντας στον τρόπο που κοινωνείς τις ιδέες σου και τις πληροφορίες σου καθηλωτικό μαγνητισμό. Η σύνοδος Αφροδίτης/Δία στον οίκο των Σχέσεων εγγυώνται ότι όποιος/α αποτελεί στόχο της μαγείας σου δεν έχει καμία ελπίδα σωτηρίας, και ο Άρης της δράσης στην Παρθένο στον 11ο οίκο σου δηλώνει πως, αν εσύ κι ο/η Εκλεκτός/ή σου θέλετε να φέρετε μια κοινή σας ιδέα στο φως, αυτό θα σας βελτιώσει και θα σας εξελίξει σαν ανθρώπους... Ναι, όλα αυτά μόνο αν βγεις από την κρύπτη σου, μην ξαναλέμε τα ίδια!

Λάκκος στη φάβα: Τη λέμε «προληπτική» ιατρική γιατί προλαμβάνει, όχι γιατί εσύ είσαι προληπτικός και φοβάσαι το τι θα σου πει ο γιατρός! Ωρίμασε και πήγαινε για check up!

 

Τοξότης

Ξέρουμε, ξέρουμε. Είσαι Τοξότης, φύση αισιόδοξη, που τη λέξη «Πλούτωνας» στα οικονομικά σου θα τη μεταφράσεις ως «πλούτος». Θα σε δυσκολέψω, μεταφράζεται και ως «πλουτώνιο» (ραδιενεργό) πολύ εύκολα. Αυτή την εβδομάδα όμως, με το ευνοϊκό Μεγάλο Τρίγωνο στα ζώδια της Γης, ακόμα κι εσύ, χαριτωμένε γκαφατζή του ζωδιακού, δύσκολα θα τα κάνεις θάλασσα. Πράγματι, με τον Πλούτωνα στον 2ο οίκο σου, το χρήμα αλλά και γενικότερα οι Αξίες σου α) γίνονται ζήτημα ζωής και θανάτου για σένα και β) αποτελούν το μοχλό για να ομορφύνει και να εξελιχθεί η καθημερινότητά σου με τρόπο που θα σε κάνει χαρούμενο/η που είσαι κομμάτι της. Αγνόησε τον καβγατζή ανάδρομο Άρη που σε καλεί σε φανταστικές μάχες – το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η καριέρα και η κοινωνική σου εικόνα είναι ακόμα ένας διαπληκτισμός.

Λάκκος στη φάβα: Αν δεν ξετρελαίνεσαι από την ανοιξιάτικη κολεξιόν στα Mothercare, θα σου έλεγα να προσέχεις…

 

Αιγόκερως

Μια ζωή χωρίς «πρέπει» και κανόνες; Μια οικογένεια αποστασιοποιημένη, που σέβεται αυτό που κάνεις; Ένας/μία σύντροφος που αποτελεί όχι κομμάτι της καθεστηκυίας τάξης της ζωής σου, αλλά το άλλο σου μισό; Νόημα σε ό,τι και αν καταπιάνεσαι; Ό,τι και να ‘ναι, αποτελεί ζήτημα ζωής και θανάτου για σένα, Αιγόκερε. Με τη σύνοδο Δία/Αφροδίτης στον 5ο οίκο σου η δημιουργικότητα κι ο Έρωτας εκρήγνυνται μέσα σου σαν εκείνα τα πολύχρωμα καραμελάκια με τα οποία παίζαμε παιδιά, προκαλώντας σε να δώσεις υλική υπόσταση στα ομορφότερα των ονείρων σου (ή, γιατί όχι, σε ένα παιδί…). Στην περίπτωση που δεν επιθυμείς διάδοχο και μεταμεσονύχτιες τρεχάλες στο «Μητέρα», προσέχεις (ΠΟΛΥ) για να μην έχεις. Κατά τα άλλα, κρατάς το ραβδάκι του Χάρι Πότερ: μπορείς να πεις «expecto Patronum» και ο Πλούτωνας από τον 1ο σου οίκο να απαντήσει!

Λάκκος στη φάβα: Οικογενειακά είστε ήρεμα συγκριτικά με τη λωρίδα της Γάζας.

 

Υδροχόος

Το Μεγάλο Τρίγωνο στα ζώδια της Γης, Υδροχόε, τοποθετεί τη σύνοδο Δία/Αφροδίτης στα του Οίκου και της Οικογένειας: Απολαμβάνεις στιγμές ηρεμίας, ομορφιάς και ιλαρότητας στο σπίτι με τους οικείους σου; Βλέπεις την οικογένειά σου να μεγαλώνει; Αποφασίζεις να ομορφύνεις το χώρο που ζεις; Ό,τι και να ισχύει, καλό είναι – πρόσεχε λίγο τον ανάδρομο Άρη στα κοινά σας οικονομικά, κληρονομικά κλπ, και πραγματικά δεν έχεις λόγο να σηκωθείς από τον καναπέ σου …ή μήπως έχεις; Αν ο λόγος είναι αυτή η φωνούλα που σου ψιθυρίζει τρομακτικές αλήθειες για τον εαυτό σου και τη ζωή σου μες τη νύχτα, να σου πούμε ότι λέγεται Πλούτωνας στον οίκο του υποσυνειδήτου σου και έρχεται να σου πει, σαν άλλος Ηράκλειτος, πως «όλα αλλάζουν»…

Λάκκος στη φάβα: Ας επενδύσουμε στο γρήγορο μεταβολισμό σου-προτίμησε να μασάς, παρά να μιλάς!

 

Ιχθείς

Ο τρόπος να αντιμετωπίσεις έναν εριστικό, αποπροσανατολισμένο  άλλο/η απέναντί σου (λέγε με και ανάδρομο Άρη στον οίκο των Σχέσεων…) δεν είναι η κάθετη αντιπαράθεση αλλά η γλυκύτητα και το κέφι, όπως υποδεικνύουν η Αφροδίτη και ο Δίας από τον 3ο οίκο σου της επικοινωνίας – με το συγκεκριμένο δίδυμο, ο δρόμος προς την καρδιά του/ης άλλου/ης δεν αποκλείεται να περνάει και από το στομάχι, οπότε εκτός από τη σχέση έχεις να ανησυχείς και για τα κιλά σας, Ψάρι! Ένα φιλικό πρόσωπο μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στο πώς βλέπεις τη σχέση σου, ή, αν είσαι μόνος, μπορεί να σταθεί η αφορμή να γνωρίσεις το μελλοντικό σου σύντροφο: Μάτια ανοιχτά λοιπόν, και κατά προτίμηση χωρίς τα συνηθισμένα ροζ Ποσειδώνια γυαλιά σου!

Λάκκος στη φάβα: Αυτοί οι πανομοιότυποι φάκελοι, με τα ίδια λογότυπα, που έρχονται κάθε μήνα, δεν είναι προσκλήσεις σε βαρετά εγκαίνια, είναι λογαριασμοί, και καλό είναι να πληρώνονται.

 

Αστρολόγος Ελισάβετ Σπυρίδη

Γεννήθηκα στην Αθήνα, στον αστερισμό του Σκορπιού, κάνοντας τους γονείς μου να χάσουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Μεγάλωσα στα αεροπλάνα της ΤWA μεταξύ Ελλάδας και Η.Π.Α., καθώς και ανάμεσα σε άπειρα βιβλία θρησκειολογίας, λογοτεχνίας και πολιτικής. Σπούδασα μετάφραση, διερμηνεία και γλωσσολογία, λατρεύω να ταξιδεύω, να μαγειρεύω και να μαθαίνω ξένες γλώσσες. Έχω έχει βρει τον Υδροχόο μου, και στο χρόνο που μου αφήνει ελεύθερο ο έρωτάς μου για την 6 μηνών κόρη μου προσπαθώ να κοιτάζω ψηλά, στις τροχιές τον άστρων (σ.τ.Μ. : I need my space

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου:

[email protected]

https://www.facebook.com/Airdancer

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Fil 12:55 12/03/2012

    Εχω πεσει ξερος απο τα γελια!! Αλλα ποσο μεσα εχει πεσει και η Ελισαβετ!!! :-)

  2. Maraki7191 11:44 12/03/2012

    με παντρεύεις????

  3. Sunflair1111 10:48 12/03/2012

    ΣΟΥΠΕΡ!!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.