LIFESTYLE

ΑΣΤΡΑ: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 5-11 ΜΑΡΤΙΟΥ

Το αστρολογικό σύμπαν δίνει τον τόνο στην καθημερινή μας ζωή. 

Της Ελισάβετ Σπυρίδη

Κριός

Η Πανσέληνος στις 8 του μήνα στην Παρθένο και μάλιστα σε σύνοδο με τον (σαν έτοιμο από καιρό, σα θαρραλέο…) εκεί ανάδρομο  Άρη, κάνει την καθημερινότητά σου να κινείται πιο αργά κι από τετραπληγική νεροχελώνα, κάνοντας τα νεύρα σου να παίζουν κλακέτες. Οι συνάδελφοι μοιάζουν να ζουν σε παράλληλο σύμπαν, τα projects στη δουλειά προχωρούν εκνευριστικά αργά, γίνονται λάθη, απερίσκεπτες κουβέντες, και το κερασάκι στην τούρτα, όλο αυτό είναι πολύ εύκολο να σωματοποιηθεί, είτε με τη μορφή ξαφνικής ανοιξιάτικης ίωσης σετάκι με πυρετό, είτε με τη μορφή υπερκόπωσης. Και τα δύο θα σε ρίξουν στο κρεβάτι – και όχι με την καλή την έννοια για την οποία είσαι πάντα πρόθυμος, Κριέ. Ο Ερμής που γυρίζει ανάδρομος στο ζώδιό σου στις 11 του μήνα, σου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: προσέχουμε για να έχουμε!

Ταύρος

Εργάζεσαι ευσυνείδητα και περιφέρεις αυτό που εξωτερικά μοιάζει «χειμερία νάρκη», δίχως να επιτρέπεις σε κανέναν να δει πίσω από το προσωπείο την απογοήτευση, τη λαχτάρα ή το ανικανοποίητο που βιώνεις. Η  εσωτερική σου ζωή όμως, κάτω από την ακύμαντη επιφάνεια, χτυπά υπερωρίες, ξεκαθαρίζοντας συναισθηματικούς σκελετούς στις ντουλάπες σου και βουτώντας στο βυθό του υποσυνειδήτου σου για να ανασύρει πότε θησαυρούς και πότε ναυάγια. Με την Αφροδίτη και το Δία να συμμετέχουν ενεργά στο ξεκαθάρισμα της ερωτικής σου ζωής, μπορείς να είσαι σίγουρος πως δεν θα χρειάζεσαι για πολύ ακόμα τις ναφθαλίνες… Το πιθανό σενάριο με ένα φίλο/η μπορεί να είναι απογοήτευση, αλλά κι ένας μυθιστορηματικός έρωτας. Εσύ, Ταύρε, είσαι ο ευνοούμενος της Αφροδίτης. Το ρίσκο πάλι, είναι όλο δικό σου.

Δίδυμος

Αυτή την εβδομάδα, φίλε Δίδυμε, τη σκοτεινή δύναμη να σε μεταμορφώσει σε λυκάνθρωπο δεν την έχει η καημένη η Πανσέληνος, αλλά η Οικογένειά σου (μάλλον, η καημένη η Πανσέληνος στον τομέα που αφορά στην Οικογένειά σου!). Πριν κατεβούν οι κυνόδοντες και θρηνήσουμε θύματα και καρωτίδες, απομακρύνσου και κάνε αυτό που κάνεις καλύτερα: συγκέντρωσε πληροφορίες, μίλα για όσα σε ενοχλούν (και άκου, επίσης, τι έχουν να σου πουν επ’ αυτού και οι άλλοι). Παρά τις φυτιλιές του ανάδρομου Ερμή στον 11ο Οίκο σου, όχι, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνεις τις φιλίες σου Κοσσυφοπέδιο. Κάνε λίγη υπομονή, λίγη γιόγκα, λίγο σεξ…Πανσέληνος είναι, θα περάσει!

Καρκίνος

Αυτός που έγραψε το στίχο «έχει Πανσέληνο απόψε κι είν’ ωραία», μάλλον δεν γνωρίζει αρκετούς Καρκίνους. Εσείς, σε κάθε Πανσέληνο κλαίτε, σα να ‘χετε ένα προαιώνιο, συμπαντικό ραντεβού με τη νοσταλγία, την απαισιοδοξία και το ανικανοποίητο. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος ροκανίζει την επικοινωνία σας ταχύτερα κι από τερμίτη, και σας βάζει εμπόδια στην καριέρα και τη δημόσια εικόνα σας, με τις ευλογίες του ανάδρομου Ερμή στις 11/3 – γενικά, Καρκίνε, αυτή την εβδομάδα καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς…

Λέων

Η Πανσέληνος και ο ανάδρομος Άρης από την Παρθένο στις 8 του μήνα σου αδειάζουν το πορτοφόλι σου γρηγορότερα κι από το Μνημόνιο, Λέοντα. Σε νοιάζει; Με την είσοδο της Αφροδίτης στις 5/3 στον τομέα της κοινωνικής σου εικόνας και της καριέρας σου, όχι ιδιαίτερα. Ακόμα και άφραγκος, εσύ λάμπεις κι αστράφτεις σαν καλοκομμένο διαμάντι. Ο ανάδρομος Ερμής στον Κριό από τις 11/3 σου θυμίζει πως ένα διαμάντι χαράσσεται μόνο από ένα άλλο, και σε στέλνει πίσω στα θρανία, ή στα συρτάρια σου να ψάχνεις για παλιότερα project σου που με λίγη προσπάθεια, ευφυΐα και πολλή, σκληρή δουλειά, θα μπορούσαν να σε (ξανα)στείλουν στην κορυφή. Try it!

Παρθένος

Όσο εσύ είσαι υπεραπασχολημένος/η με την οργάνωση της καθημερινότητας και των υποχρεώσεών σου, η Πανσέληνος του μήνα φωτίζει έναν κρυμμένο εαυτό…Αυτό που θέλεις πιο πολύ από οτιδήποτε άλλο δεν είναι ούτε αποστειρωμένο σπίτι, ούτε άψογα τακτοποιημένα φορολογικά, ούτε καν ένας αξιοπρεπής τραπεζικός λογαριασμός. Αυτό που θέλεις τώρα, είναι Αυτός/ή που θα ταράξει με ένα ηλεκτροσόκ τις βαθύτερες προσδοκίες σου και τους πόθους σου, επιβεβαιώνοντάς σου αυτό που καιρό τώρα υποψιάζεσαι: πως η ζωή είναι αλλού, και πως ζωή είναι αυτό που σου συμβαίνει όταν εσύ είσαι απασχολημένος κάνοντας άλλα σχέδια. Όταν ο έρωτας γίνεται θέμα ζωής και θανάτου, τι να σου πουν οι προβλέψεις; Η αστρολόγος σου σε κατανοεί απόλυτα και σου δίνει τις ευχές της…(…και μία συμβουλή: οι διαδικασίες Πλουτώνιας μεταμόρφωσης δεν είναι ανώδυνες, αλλά είναι σίγουρα μεγαλειώδεις – το ίδιο και οι διαδικασίες Πλουτώνιου έρωτα…).

Ζυγός

Πότε η ύπαρξη του/της Άλλου/ης, πότε το βίωμα του έρωτα, της συντροφικότητας  και του μοιράσματος γίνεται the next biggest thing, ακόμα και για ένα Ζυγό; Μα, όταν γίνεται παρέλαση πλανητών στον 7ο οίκο του, και η Πανσέληνος του μήνα φωτίζει τον πόλεμο που γίνεται στο υποσυνείδητό σου. Το ότι ο 7ος οίκος σου είναι στον Κριό κάνει το πράγμα  ακόμα πιο  ενδιαφέρον, αφού στον Έρωτα και στον Πόλεμο όλα επιτρέπονται. Μήπως να ξεκινούσες ασκήσεις επί χάρτου, για προθέρμανση; Α, και πού ‘σαι!  Μπορεί και να αναγκαστείς να τα βγάλεις αυτά τα ροζ γυαλιά που τους θέλουν όλους ευτυχισμένους και μονιασμένους πάση θυσία, ξέρεις. Το ροζ κι ο Κρόνος στον 1ο σου οίκο δεν θα φορεθούν μαζί φέτος την Άνοιξη…

Σκορπιός

Η Πανσέληνος του μήνα στις 8, αγκαλιά με τον ανάδρομο Άρη, κάνει τις φιλικές σου σχέσεις να μοιάζουν στην καλύτερη περίπτωση με τους βάλτους της Λουιζιάνα, στη χειρότερη δε με τη μάχη του Σκρα. Μιας κι ένας Σκορπιός δεν αλλάζει ποτέ άρα ούτε και οι απαιτήσεις του από τη ζωή, το Σύμπαν και τους γύρω του (είναι ν΄ αναρωτιέται κανείς πώς στην ευχή λειτούργησε η θεωρία του Δαρβίνου για σένα, Σκορπιέ!) τότε η αστρολόγος σου υποθέτει πως η ρουτίνα και η καθημερινότητα ‘βάλαν το λιθαράκι τους να αποξενωθείς από κάποιους πολύ αγαπημένους σου ανθρώπους. Αυτό είναι το καλό σενάριο, στο οποίο μπορείς να επέμβεις δραστικά και να ξαναδώσεις πνοή. Το κακό σενάριο, είναι κάποιοι να προσπάθησαν να σου παραστήσουν το φίλο για ίδιον όφελος (ούτε ψύλλος στον κόρφο τους!!!).

Τοξότης

Με την Αφροδίτη στον Ταύρο από 5/3, Τοξότη, είναι πολύ πιθανόν η εβδομάδα σου να ξεκίνησε με ένα ξυπνητήρι που δεν άκουσες ποτέ, κι εσένα πανικόβλητο να τρέχεις να προλάβεις. Η διάθεση να πέσεις στο κρεβάτι σου και να ξανασηκωθείς του χρόνου, όμως, είναι ένα καμπανάκι πως θα πρέπει να φροντίσεις την υγεία σου και τις καθημερινές σου συνήθειες λίγο παραπάνω. Το συναίσθημα εντείνει και η βαλτωμένη επαγγελματική σου ζωή, όπου με το ζόρι κρατιέσαι να μην πεις τα όσα σκέφτεσαι και νιώθεις, και να βροντήξεις και την πόρτα πίσω σου. Αν δεν υπάρχει κάποια άλλη επαγγελματική πόρτα ήδη ανοιχτή, θα σου λέγαμε πως φράσεις όπως «η αξιοκρατία σε μάρανε!» δεν είναι δόκιμες (λέγε με και Πανσέληνο στα επαγγελματικά σου…).

Αιγόκερως

«Τα κανονικά παιδιά/γεννιούνται κανονικά/μεγαλώνουν κανονικά/ονειρεύονται κανονικά/ερωτεύονται κανονικά/και πεθαίνουν κανονικά…» Τι θέλει, Αιγόκερε, να πει ο ποιητής; Μήπως παραείσαι «κανονικός»; Μήπως παραείσαι πρόθυμος να μπεις στα κουτάκια που σου υποδεικνύουν Οικογένεια και Κοινωνία; Μήπως μέσα σε όλα όσα κάνεις για να είναι όλοι οι άλλοι ικανοποιημένοι κι εσύ «κανονικός» έχεις χάσει το νόημα; Κι είναι κι αυτή η εσωτερική φωνούλα που σου ψιθυρίζει να ζήσεις λιγάκι…Με την Πανσέληνο στις 8 του μήνα στην Παρθένο, το να βρεις Νόημα στη ζωή σου γίνεται ζήτημα ζωής και θανάτου-και με την είσοδο της Αφροδίτης στον φιλικό σου Ταύρο στις 5 του μήνα, ο εσωτερικός ψίθυρος γίνεται καμπάνα που σε ξεκουφαίνει…

Υδροχόος

Ζούμε άραγε την ιστορική ημέρα που ο Υδροχόος θα στραφεί στην οικογένειά του για στοργή, προδέρμ και σπιτικό γιουβέτσι; Κι όμως, έτσι φαίνεται! Με τον κόσμο εκεί έξω να σου προκαλεί επικοινωνιακά βραχυκυκλώματα και λεκτικές εκρήξεις (ακόμα έχουν να λένε οι συνάδελφοί σου μετά το προχθεσινό meeting…), με παρασκήνιο κατάλληλο για τον Σκορπιό κολλητό σου κι όχι για σένα, με μυστικά, ψέματα και βιντεοταινίες σε ό,τι αφορά κληρονομικά, τράπεζες, χρέη, κοινά χρήματα με άλλους και το σεξ να λειτουργεί ως όπλο (η δε ψυχρότητα σαν τιμωρία…), ε, πολύ θέλει ο άνθρωπος; Whatever gets you through the night, Υδροχόε – με τις ευλογίες μας. Θα θυμηθείς να μας φέρεις τη συνταγή της μαμάς σου για κείνο το γιουβέτσι;

Ιχθείς

Με την Πανσέληνο να κάνει σύνοδο με τον ανάδρομο Άρη στον τομέα των Σχέσεων και των Συνεργασιών σου, ήρθε η ώρα να διαχωριστεί η ήρα από το στάρι, Ψαράκι. Οι καταστάσεις σιγοβράζουν εδώ και καιρό, και βάζει και το χεράκι του ο Κρόνος από τον 8ο Οίκο σου του σεξ και των κοινών αποκτημάτων με τον/την Άλλο/η, ενώ ο Ερμής ανάδρομος στον οίκο των Αξιών και των οικονομικών σου από τις 11/3, δεν αφήνει περιθώρια για λάθη. Πρέπει να βάλεις στην άκρη τους συναισθηματισμούς και να αγωνιστείς για ό,τι έχει για σένα Αξία (υλικά, ψυχικά, ηθικά). Από τις 5/3, η Αφροδίτη στον Ταύρο σε βοηθά να πετυχαίνεις τους στόχους σου επικοινωνιακά, γλυκομίλητα και διπλωματικά – όμως θα χρειαστεί και να θυμίσεις σε πολλούς ότι ψάρι είναι ο Nemo, ψάρι (αδιαμφισβήτητα) είναι κι ο μεγάλος λευκός καρχαρίας.

 

Αστρολόγος Ελισάβετ Σπυρίδη

Γεννήθηκα στην Αθήνα, στον αστερισμό του Σκορπιού, κάνοντας τους γονείς μου να χάσουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Μεγάλωσα στα αεροπλάνα της ΤWA μεταξύ Ελλάδας και Η.Π.Α., καθώς και ανάμεσα σε άπειρα βιβλία θρησκειολογίας, λογοτεχνίας και πολιτικής. Σπούδασα μετάφραση, διερμηνεία και γλωσσολογία, λατρεύω να ταξιδεύω, να μαγειρεύω και να μαθαίνω ξένες γλώσσες. Έχω έχει βρει τον Υδροχόο μου, και στο χρόνο που μου αφήνει ελεύθερο ο έρωτάς μου για την 6 μηνών κόρη μου προσπαθώ να κοιτάζω ψηλά, στις τροχιές τον άστρων (σ.τ.Μ. : I need my space

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου:

[email protected]

https://www.facebook.com/Airdancer

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ava 15:31 05/03/2012

    Καλά δεν παίζεσαι!!! Καταπληκτική να πω? και λίγο είναι. Το μόνο που έλειπε ήταν το όνομά μου στην αρχή, φοβερήηηηηηηη

  2. StelsteR 11:17 05/03/2012

    ..μια «χειμερια ναρκη» σε υπεραπασχοληση…!!!  ποσο μα ποσο μεσα αστρολογα μου…! ;-)))
    αϊντε να δουμε πως θα σεληνιαστουμε και με την Πανσεληνο, αυτη τη φορα…!!! :-)

  3. Sunflair1111 10:45 05/03/2012

    Τελειες οι προβλεψεις. Ωραια! Καθε βδομαδα πλεον συντονισμενοι εδω!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.