ΚΟΣΜΟΣ

ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΜΕ 29 ΝΕΚΡΟΥΣ

Τουλάχιστον 29 νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός των βομβιστικών επιθέσεων σε ιρακινές πόλεις σήμερα (20/3), ανακοίνωσαν αστυνομικές και νοσοκομειακές πηγές. 

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν στην Βαγδάτη, το Κιρκούκ, τη Χίλα και στην Κερμπάλα. Στην Κερμπάλα, ιερή πόλη των Σιιτών, τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν από δύο εκρήξεις. Στο Κιρκούκ, οι νεκροί είναι τουλάχιστον έξι, όπως ανακοίνωσαν πηγές των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας.

Στη Βαγδάτη η επίθεση, που όπως φαίνεται πραγματοποιήθηκε από καμικάζι, σημειώθηκε στην εμπορική περιοχή Αλάουι, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια. Οι νεκροί είναι τουλάχιστον δύο.

Οι επιθέσεις σημειώνονται λίγες ημέρες πριν από τη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου στη Βαγδάτη, που έχει προγραμματιστεί για τις 27 ως 29 Μαρτίου. Είναι η πρώτη σύνοδος που πραγματοποιείται στο Ιράκ μετά τουλάχιστον 20 χρόνια.

Σε μια προσπάθεια να πείσει τους Άραβες ηγέτες να παραβρεθούν στην εν λόγω σύνοδο, η κυβέρνηση του Νούρι Αλ-Μάλικι δαπάνησε περίπου 450 εκατομμύρια δολάρια σε προετοιμασίες, όπως η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και των υποδομών, σύμφωνα με τα ιρακινά μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.