ΚΟΣΜΟΣ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Ενδιαφέρον από τη Βουλγαρία να χτίσει ένα νοσοκομείο στην Καμπούλ εκδηλώθηκε σε συνάντηση του Βούλγαρου προέδρου Ρόσεν Πλεβνέλιεφ (φωτο) με τον Αφγανό ομόλογό του Χαμίντ Καρζάι στην αφγανική πρωτεύουσα. 

Ο κ. Πλεβνέλιεφ πραγματοποίησε την Τετάρτη 29/1 αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αφγανιστάν, μόλις ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και είναι ο δεύτερος πρόεδρος της Βουλγαρίας που μεταβαίνει στην ασιατική χώρα.

Οι Καρζάι και Πλεβνέλιεφ συζήτησαν για πιθανότητα από κοινού πρωτοβουλίες, και το σχέδιο ανέγερσης νοσοκομείου είναι μία από αυτές. Οι δε αφγανικές αρχές εξέφρασαν ετοιμότητα να διαθέσουν τη γη για το έργο.

Ο Βούλγαρος πρόεδρος ανέφερε ότι τους τελευταίους μήνες υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από Βούλγαρους επιχειρηματίες να αναπτύξουν επιχειρηματικές επαφές και εμπορικές σχέσεις με το Αφγανιστάν και εξέφρασε την ετοιμότητα να στηρίξει τέτοιες προσπάθειες.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης για τη συνεισφορά των βουλγαρικών στρατευμάτων στην Καμπούλ και στην Κανταχάρ για την ενίσχυση της ασφάλειας στη χώρα.

Επιπλέον, αναφέρθηκαν στο θέμα της εκπαίδευσης νέων Αφγανών διπλωματών και σπουδαστών. Ο Καρζάι δήλωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον στη χώρα του να μεταβούν στη Βουλγαρία νέοι για να σπουδάσουν στις πανεπιστημιακές σχολές ιατρικής, αρχιτεκτονικής και πολιτικών μηχανικών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.