ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ» ΣΤΗΝ IBERIA

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, που εκτιμάται ότι θα προκαλέσουν «βραχυκύκλωμα» στους αιθέρες, προχωρούν οι πιλότοι της Iberia. Ηδη έχουν προκηρύξει 24 απεργίες ως τα τέλη Μαΐου. 

Οι πιλότοι στην μεγαλύτερη εταιρία του τομέα των αερομεταφορών της Ισπανίας διαμαρτύρονται για την απόφαση της διοίκησης της Iberia να ιδρύσει μια θυγατρική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους, την Iberia Express, η οποία οι πιλότοι εκτιμούν ότι θα σημάνει την κατάργηση 5.000 θέσεων εργασίας. Η Iberia Express αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί την 25η Μαρτίου.

Ο τομέας των αερομεταφορών στην Ισπανία έχει τρωθεί εξαιτίας της συνεχιζόμενης διένεξης καθώς οι πιλότοι έχουν προχωρήσει σε 12 απεργιακές κινητοποιήσεις από τον Δεκέμβριο. Η εταιρία αναγκάστηκε περίπου το ένα τρίτο των πτήσεών της σε καθεμιά από τις προηγούμενες κινητοποιήσεις.

Κινητοποιήσεις προκηρύχθηκαν τον Μάρτιο για την 16η, την 19η, την 23η, την 25η, την 26η και την 30ή του μηνός, τον Απρίλιο την 2α, την 4η, την 9η, την 13η, την 16η, την 20ή, την 23η, την 27η και την 30ή του μηνός και τον Μάιο την 2α, την 4η, την 7η, την 11η, την 14η, την 18η, την 21η, την 25η και την 28η του μηνός.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.