ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΗ ΤΑ WINDOWS 8

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θέτει για πρώτη φορά στη διάθεση των χρηστών τη δοκιμαστική έκδοση «Consumer Preview» του νέου λειτουργικού συστήματος Windows 8, που θα αποτελέσουν τον διάδοχο των τωρινών Windows 7.

Η νέα έκδοση και για τους 'Ελληνες χρήστες, οι οποίοι θα μπορούν να τη δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν τα νέα χαρακτηριστικά της, είναι ήδη διαθέσιμη για «κατέβασμα» στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://windows.microsoft.com/el-GR/windows-8/consumer-preview. Η έκδοση είναι διαθέσιμη διεθνώς για «κατέβασμα» στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιαπωνικά και κινέζικα. Είχε προηγηθεί η δοκιμαστική έκδοση Windows 8 Developer Preview για επαγγελματίες της πληροφορικής, που είχε διατεθεί στο τέλος του περασμένου έτους και την οποία έχουν ήδη «κατεβάσει» πάνω από 3 εκατομμύρια χρήστες.

Η έκδοση Windows 8 Consumer Preview, που παρουσιάστηκε επίσημα σε ειδική εκδήλωση στη διεθνή έκθεση «Mobile World» στη Βαρκελώνη, μεταξύ άλλων, εγκαινιάζει τη δοκιμαστική (beta) λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος «Windows Store», το οποίο διαθέτει πλήθος νέων εφαρμογών, ανεπτυγμένων τόσο από ανεξάρτητους παραγωγούς, όσο και από την ίδια την Microsoft. Οι χρήστες θα μπορούν να «κατεβάσουν» αρχικά δωρεάν τις διαθέσιμες εφαρμογές, αλλά μετά την επίσημη κυκλοφορία των Windows 8 ορισμένες από αυτές θα πρέπει να τις αγοράζουν.

Επίσης, οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από το νέο πρόγραμμα Internet Explorer 10, που έχει σχεδιαστεί από την αρχή προκειμένου να παρέχει μια νέα εμπειρία πλοήγησης ειδικά για υπολογιστές με Windows 8. Εννοείται ότι τα νέα Windows 8 θα είναι κατάλληλα τόσο για επιτραπέζιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όσο επίσης για φορητούς και ταμπλέτες. Οι χρήστες μπορούν είτε να χρησιμοποιούν το παραδοσιακό ποντίκι και πληκτρολόγιο, είτε την αφή των δαχτύλων τους, όμως αυτή η δυνατότητα δεν θα είναι διαθέσιμη στη δοκιμαστική έκδοση για τους περισσότερους χρήστες, οι οποίοι θα πρέπει να περιμένουν έως την επίσημη κυκλοφορία του λογισμικού, το Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο του 2012.

Το νέο λειτουργικό σύστημα διαθέτει αρκετές αλλαγές, που ξεφεύγουν από τα έως τώρα δεδομένα των Windows. Μεταξύ άλλων, ο υπολογιστής ξεκινά σε μόλις οκτώ δευτερόλεπτα (το πολύ)! Τα Windows 8, για πρώτη φορά, θα μπορούν να «τρέξουν» και σε συσκευές που δεν έχουν επεξεργαστές τύπου Intel, αλλά και σε αυτούς που χρησιμοποιούνται σε κινητά τηλέφωνα και iPads, γεγονός που αναμένεται να διευκολύνει τη διείσδυση της Microsoft στην αγορά των tablet PCs, η οποία προς το παρόν κυριαρχείται από την Apple.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.