ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»

Στη σύλληψη δύο μελών κυκλώματος που προμήθευε πλαστά διαβατήρια σε λαθρομετανάστες, προκειμένου να τους προωθήσουν σε χώρες της Ε.Ε. προχώρησε η αστυνομία.

Ο 22χρονος και ο 29χρονος συνελήφθησαν προχθές το πρωί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», την ώρα που προσπαθούσαν να προωθήσουν επτά Αφγανούς μετανάστες, τους οποίους είχαν προμηθεύσει με πλαστά διαβατήρια και ηλεκτρονικές κάρτες επιβίβασης, σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το τρίτο μέλος του κυκλώματος αναζητείται.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, από την έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι ο 29χρονος συλληφθείς είχε αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση.

Όπως τονίζουν οι αστυνομικοί, η οργάνωση τα δύο τελευταία χρόνια προωθούσε σε χώρες της Ε.Ε. λαθρομετανάστες, μέσω του «Ελευθέριος Βενιζέλος». Συγκεκριμένα οργάνωναν, συντόνιζαν κι επέβλεπαν την παράνομη διακίνηση μεταναστών, κυρίως αφγανικής καταγωγής σε χώρες της Ε.Ε.. Σε αντάλλαγμα έπαιρναν από τα θύματά τους  ποσά που κυμαίνονταν από 1.500 έως 3.000 ευρώ το άτομο.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, ο 22χρονος παρείχε κατάλυμα στους μετανάστες για ολιγοήμερη διαμονή, έως ότου το κύκλωμα πραγματοποιήσει τη μεταφορά τους. Είχε επίσης, το ρόλο του εισπράκτορα, μεριμνούσε για τον εφοδιασμό τους με τα διαβατήρια και τις κάρτες επιβίβασης, ενώ συνόδευε τους μετανάστες στους χώρους του αεροδρομίου.

Ο συνεργός τους που αναζητείται, ήταν ο πλαστογράφος που προμήθευε την εγκληματική οργάνωση, ύστερα από σχετική παραγγελία του αρχηγού της, με πλαστά ευρωπαϊκά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Έξι πλαστά διαβατήρια Γαλλίας.

-Μία πλαστή ταυτότητα Ιταλία.

-Έξι κάρτες επιβίβασης.

-Χρηματικό ποσό 4.070 ευρώ.

-Τρία κινητά τηλέφωνα.

-Ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Τα δύο μέλη του κυκλώματος καθώς και οι επτά μετανάστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.