ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΝΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Mποναμά, που συνεπάγεται αύξηση των αποδοχών κατά 10 με 15% σε βάθος τριετίας  για τους έμμισθους δικηγόρους του δημοσίου φέρνει κοινή υπουργική απόφαση.

Με βάση αυτή την απόφαση αυξάνονται οι αποδοχές των έμμισθων δικηγόρων  του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (πρώτου και δεύτερου βαθμού) και του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, αλλά και των δικηγόρων που υπηρετούν  σε Ανεξάρτητες Αρχές.

Σύμφωνα με την επίμαχη απόφαση οι αποδοχές (βασικός μισθός) των εμμίσθων δικηγόρων διαμορφώνονται ως εξής : Στο Πρωτοδικείο 1.250 ευρώ, στο Εφετείο 1.652 ευρώ και για τα Ανώτατα Δικαστήρια  (Συμβούλιο της Επικρατείας, Άρειο Πάγο και Ελεγκτικό Συνέδριο) στα 1.906 ευρώ.

Παράλληλα, επανέρχεται το χρονοεπίδομα 2% επί του βασικού μισθού για κάθε δύο χρόνια δικηγορίας από την ημερομηνία εγγραφής στα μητρώα του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου,που είχε σταματήσει να χορηγείται από το 2004!.      Επιπλέον , όσοι ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου νομικής υπηρεσίας θα λαμβάνουν επίδομα 250 ευρώ, ενώ όσοι ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου διεύθυνσης νομικής υπηρεσίας θα λαμβάνουν επίδομα 400 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεύτερη απόφαση των κ.κ. Ρόβλια και Σαχινίδη (28.2.2012) οι αποδοχές των εμμίσθων δικηγόρων των ανεξάρτητων διοικητικών ή ρυθμιστικών Αρχών (π.χ. Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα), της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης αυξάνονται πέραν του 10-15% και κατά 400 ευρώ μηνιαίως.

Η αύξηση των αποδοχών των εμμίσθων δικηγόρων και των δύο επίμαχων κατηγοριών έχει αναδρομική ισχύ από 1 Νοεμβρίου 2011 και θα είναι σταδιακή σε βάθος χρόνου τριετίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.