ΥΓΕΙΑ

ΕΙΔΙΚΟ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ «ΜΑΪΜΟΥ» ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Eιδική τροπολογία του Υπουργείου Υγείας συστήνεται ειδική ομάδα στο ΣΕΥΥΠ για τον έλεγχο και των δικαιούχων «μαϊμού» των προνοιακών επιδομάτων.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Στο μικροσκόπιο ενός ειδικού τμήματος του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΥΠ) θα μπουν όλα τα πλαστά προνοιακά επιδόματα, τα οποία σε πρώτη φάση ανήλθαν σε περισσότερα από 36 χιλιάδες περιπτώσεις.

Το ειδικό αυτό σώμα δημιουργείτε με ειδική τροπολογία που κατατίθεται στη Βουλή από τον Υπουργό Υγείας με αποστολή να ξεδιαλύνουν μια προς μια τις χιλιάδες υποθέσεις των δικαιούχων των  επιδομάτων, που δεν προσήλθαν στην απογραφή, να εντοπιστούν όσοι τα λάμβαναν παράνομα, ώστε να επιστραφούν τα χρήματα στα ταμεία του κράτους.

Σε δεύτερη φάση, η ίδια ομάδα θα «περάσει κόσκινο» όλες τις υποθέσεις ώστε να εντοπιστούν και εκείνοι που κατέθεσαν τα απαραίτητα έγγραφα αλλά λαμβάνουν παράνομα τα επιδόματα ή έχουν διπλοεγγραφεί.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα πλαστά επιδόματα μπορεί και να αγγίξουν τελικά τα 100.000, αφού ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της απογραφής στα γραφεία του υπουργείου Υγείας έφθασαν άλλες 300 περιπτώσεις «μαϊμού επιδομάτων».

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.