ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΑΠΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

H χώρα των καγκουρό διατίθεται να προσφέρει τεχνογνωσία στην Ελλάδα σε θέματα εφορίας, δεδομένης της αρτιότητας του αυστραλιανού φοροεισπρακτικού συστήματος. 

Σημαντικό ρόλο στις σχέσεις Ελλάδας - Αυστραλίας αναμένεται να διαδραματίσει το νεοϊδρυθέν Επιχειρηματικό Συμβούλιο που αποτελείται από Έλληνες επιχειρηματίες και στοχεύει στην ανάπτυξη ευρύτερης οικονομικής συνεργασίας, μεταξύ των δύο χωρών.

Επίσης, η Καμπέρα μπορεί να προσφέρει τεχνογνωσία στην Ελλάδα σε φορολογικά θέματα. Αυτά υποστήριξε η πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα Τζένη Μπλούμφιλντ, η οποία συναντήθηκε με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας - Αυστραλίας.

Η Μπλούμφιλντ ενημέρωσε τους Αυστραλούς αρμόδιους για το κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα, τόνισε ότι ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει με εχθρότητα τους πολιτικούς στην Ελλάδα, θεωρώντας τους υπευθύνους για την κρίση και τα μέτρα που εφαρμόζονται και επισήμανε την ανάγκη αναδιάρθρωσης πολλών υπηρεσιών και την απλοποίηση της γραφειοκρατίας στο ελληνικό δημόσιο.

Η συνεδρίαση στην Καμπέρα έγινε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδιακής βουλευτή Μαρίας Βαμβακινού της εκλογικής έδρας Calwell Victoria και του ομοσπονδιακού βουλευτού Στιβ Γεωργανά. Η Βαμβακινού δήλωσε ότι η ενημέρωση από την Μπλούμφιλντ έγινε στο πλαίσιο της ετήσιας πληροφόρησης των Αυστραλών πολιτικών για εξωτερικά θέματα, και λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και των πιθανών επιπτώσεων στην αυστραλιανή οικονομία υπήρξε έντονο ενδιαφέρον.

Όπως δήλωσε η Βαμβακινού, η επίσημη εκτίμηση της κ. Μπλούμφιλντ ήταν ότι η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα σε μάχη οικονομικής επιβίωσης. Βασικό άξονα του προβλήματος θεωρεί την τεχνολογική φοροεισπρακτική αδυναμία του ελληνικού κράτους και βλέπει την αναδιάρθρωση των μηχανισμών σαν βασικό παράγοντα εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.