ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΚΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ

Την απόφαση για εκλογή προέδρου από τη βάση, στις 18 Μαρτίου, επικύρωσε με συνεδρίασή του το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Επιβεβαιώθηκε ακόμα η σύγκληση της Εθνικής Συνδιάσκεψης του κόμματος στο ΣΕΦ την Παρασκευή 9  και το Σάββατο 10 Μαρτίου, καθώς και η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου το ίδιο Σάββατο για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του κόμματος.

Εν τω μεταξύ, συγκροτείται Επιτροπή Συντονισμού Εκλογικής Διαδικασίας, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των ʽτάσεωνʼ στο ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα οι: Μιχάλης Καρχιμάκης, Μαριλένα Κοππά, Βασίλης Έξαρχος, Γιώργος Ανωμερίτης, Χρυσάνθη Κισκήρα, Νίκος Ανδρουλάκης, Νίκος Σαλαγιάννης, Τόνια Αντωνίου, Εφη Χαλάτση, Κώστας Ασκούνης και Γιάννης Μίχας.

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν, η πορεία προς τη 18η Μαρτίου θα εντάσσεται πλήρως στο πλαίσιο των ρυθμίσεων του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ αυτών, όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου, θα πρέπει να έχουν συλλέξει 94 μοναδικές υπογραφές από τα 377 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο παρευρέθη και ενημέρωσε για τις επαφές που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για το θέμα της τροπολογίας για την χρηματοδότηση των κομμάτων που εκκρεμεί, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Αυτή, φέρεται να έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή την προσεχή Τρίτη, ενώ ειδικά για το ΠΑΣΟΚ εκκρεμεί η εκταμίευση της τελευταίας δόσης από την κρατική επιχορήσηση του 2011, ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.