ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΛΛΑΔΑ, ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ;

Η Ελλάδα καταγράφει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Ε.Ε., στις ηλικίες 16-74 ετών, λένε τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα (26/3)στη δημοσιότητα.

Το 59% του πληθυσμού της Ελλάδας, από 16 ως 74 ετών, έχει χρησιμοποιήσει ηλεκτρονικό υπολογιστή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2011. Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι το τρίτο χαμηλότερο στην Ε.Ε., έπειτα από τη Ρουμανία (50%) και τη Βουλγαρία (55%). Εννοείται ότι τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Σουηδία (96%), ενώ ακολουθούν κατά πόδας η Δανία, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία (94%). Το συνολικό ποσοστό στην Ε.Ε. των 27 είναι 78%.

Όσον αφορά στη χρήση υπολογιστών από τους νέους ηλικίας 16-24 ετών, η Ελλάδα σημειώνει ποσοστό 97%, έναντι 96% που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος. Στο 100% ανέρχεται η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών για τους νέους στην Ολλανδία, την Αυστρία, το Λουξεμβούργο, τη Σουηδία, τη Φινλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία. Τα πιο χαμηλά ποσοστά καταγράφονται στη Ρουμανία (81%), στη Βουλγαρία (87%) και στην Ιταλία (90%).

Σε ό,τι αφορά τις δεξιότητες των νέων ηλικίας 16-24 ετών, οι οποίοι χρησιμοποιούν Η/Υ στην Ελλάδα, το 88% έχει αντιγράψει ή μεταφέρει ηλεκτρονικό αρχείο (έναντι 89% στην Ε.Ε.), το 65% έχει χρησιμοποιήσει βασικές αριθμητικές φόρμουλες σε φύλλα εργασίας (έναντι 67% στην Ε.Ε.) και το 17% έχει γράψει πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή (έναντι 20% στην ΕΕ).

Η σχετική έρευνα δείχνει ότι στην Ελλάδα το 4,2% των απόφοιτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης διαθέτει πτυχίο πληροφορικής, έναντι 3,4% στην Ε.Ε. των 27.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.