ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΜΠΑΡΑΖ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Τα ρέστα του θα δώσει τις τέσσερις τελευταίες ημέρες πριν από την ανάδειξή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εμφανιζόμενος τουλάχιστον μία φορά την ημέρα στην τηλεόραση. Αυτά ως την Κυριακή, γιατί από Δευτέρα, ετοιμάζει την ...άλωση της Ιπποκράτους.

Επικοινωνιακό μπαράζ εμφανίσεων σε μία ... «fast track» προεκλογική περίοδο ετοιμάζει για τον μελλοντικό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, το επιτελείο του. Και αυτό γιατί απομένουν μόλις τέσσερις ημέρες ως την Κυριακή της εκλογής του, με τον μεγαλύτερο εφιάλτη του να ακούει στο όνομα «αποχή», την ίδια ώρα που αντιμετωπίζει σοβαρό οργανωτικό πρόβλημα εξαιτίας του «χαοτικού» του χαρακτήρα, αλλά και της ελλιπούς προετοιμασίας του.

Φοβούμενοι στο επιτελείο του τυχόν επανάληψη φαινομένων όπως αυτό στο ΣΕΦ, οπότε συνταξιούχος του επιτέθηκε με γιαούρτι, εγκαταλείπουν τώρα τον σχεδιασμό τους για ανοιχτή συγκέντρωση στην Αθήνα την Παρασκευή. Αντίθετα, προτιμούν τις πιο ασφαλείς εμφανίσεις του, μέσα από φιλόξενους τηλεοπτικούς σταθμούς σήμερα, την Παρασκευή και το Σάββατο, καθώς για αύριο Πέμπτη, προγραμματίζεται διακαναλική συνέντευξη Τύπου, πιθανότατα από την Ιπποκράτους. Εκεί, ετοιμάζεται να εγκατασταθεί το επιτελείο του από Δευτέρα, ενώ για τότε παραπέμπεται και η παραίτησή του από την κυβέρνηση. Ειδικότερα, στενοί συνεργάτες του μιλούν για συζήτηση που θα κάνει ο ίδιος με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο το πρωί της Δευτέρας, αμέσως μετά την εκλογή του στην προεδρία του κόμματος.

Από Δευτέρα, προγραμματίζεται να δρομολογηθούν και εκ βαθέων αλλαγές σε όλον τον κομματικό μηχανισμό, με τη σύσταση εκλογικής επιτροπής με τη συμμετοχή όλων σχεδόν των «κορυφαίων» (Κώστα Σκανδαλίδη, Δημήτρη Ρέππα, Ανδρέα Λοβέρδου, Άννας Διαμαντοπούλου κτλ), αλλά και ιστορικών στελεχών, όπως ο Απόστολος Κακλαμάνης. Την ίδια ώρα, δρομολογείται η αλλαγή γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, με επικρατέστερους για τη θέση τους κ.κ. Πάρι Κουκουλόπουλο και Νάσο Αλευρά, καθώς και εκπροσώπου του κόμματος. Για αυτή τη θέση πρώτη επιλογή παραμένει ο Κώστας Καρτάλης, που εμπίπτει όμως ως βουλευτής Μαγνησίας στον περιορισμό των εμφανίσεων προεκλογικά, δίνοντας έτσι περισσότερες πιθανότητες στην Συλβάνα Ράπτη ή και τον Νίκο Ανδρουλάκη. Σε κάθε περίπτωση, ήδη κυκλοφορούν φήμες ότι «από Δευτέρα στην Ιπποκράτους θα έρθουν τα πάνω κάτω»...

 

Χθες, πάντως, επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπέλυσε η διαγραφείσα από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που χαρακτήρισε «στρατηγικό λάθος για το ΠΑΣΟΚ και την παράταξη» την απουσία δεύτερης υποψηφιότητας, καταγγέλλοντας a la carte εφαρμογή του καταστατικού, που στην συγκεκριμένη περίπτωση αναγορεύθηκε σε Ευαγγέλιο. Μίλησε ακόμα για επιλογή ενός «μικρού, καθαρού ΠΑΣΟΚ, με κεντροδεξιά απόκλιση», όπου η πολυσυλλεκτικότητα χαρακτηρίζεται ως «χυλός». Όσο για τη διαδικασία της Κυριακής, υποστήριξε πως ως έχει, δημιουργεί αποσυσπείρωση και φυγόκεντρες δυνάμεις.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.