ΕΛΛΑΔΑ

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Τα πάνω κάτω στις διοικητικές υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας φέρνει σχέδιο νόμου που προωθήθηκε σήμερα προς το αρμόδιο για τις αλλαγές στο Δημόσιο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το σχέδιο του υπουργείου, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τον περιορισμό των  Γενικών και Ειδικών Γραμματειών από 9 σε 4 και τον περιορισμό των Διευθύνσεων  και Τμημάτων από  271 σε 156. Μάλιστα, προβλέπεται αντίστοιχη μείωση του αριθμού των θέσεων «προϊσταμένων» και διοικητικής υποστήριξης.

Παράλληλα, για τις Περιφερειακές Υπηρεσίες Εκπαίδευσης έχει δρομολογηθεί η περικοπή των Διευθύνσεων από 116 σε 66, η κατάργηση  363 γραφείων και η ένταξη  τους στις Διευθύνσεις, καθώς και η υπαγωγή 195 ανεξάρτητων λειτουργιών εντός των διευθύνσεων, στην υπηρεσιακή διάρθρωση κάθε Διεύθυνσης.

Το νέο σχήμα διοίκησης περιλαμβάνει τις εξής νέες υπηρεσίες:

- Ενιαία Γενική Διεύθυνση Διοικητικών- Οικονομικών Υπηρεσιών που αναλαμβάνει και το συντονισμό των διαδικασιών κατάρτισης του προϋπολογισμού του υπουργείου.

- Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Συντονισμού.

- Αυτοτελές Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου, για την ενίσχυση του ελεγκτικού ρόλου του υπουργείου σε διαδικασίες και λειτουργίες.

- Τμήμα Τεκμηρίωσης Πολιτικών σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις για την υποστήριξη του σχεδιασμού δράσεων και πολιτικών, βάσει δεδομένων (evidence based policy).

- Γραφείο Νομοθετικής Πρωτοβουλίας για την ενίσχυση του ρυθμιστικού ρόλου του υπουργείου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι αλλαγές είναι επιβεβλημένες, προκειμένου η διοίκηση 15.500 σχολείων, 41 ΑΕΙ και 60 ερευνητικών κέντρων, εκατοντάδων δομών ιδιωτικής Εκπαίδευσης και διά βίου μάθησης, καθώς και η εποπτεία εκατοντάδων ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ και η διοίκηση 230.000 μονίμων δημοσίων υπαλλήλων να προσαρμοστεί στο σύγχρονο περιβάλλον διακυβέρνησης και να γίνει πιο αποτελεσματική και πιο αποδοτική.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.