ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Τη δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου με το σύνολο των μεταβιβάσεων καθ’ οιονδήποτε τρόπο σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να έχει πλήρη γνώση όλων των αγοραπωλησιών που διενεργούνται έτσι ώστε να διασφαλισθούν τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, συστάθηκε για το θέμα ομάδα εργασίας η οποία αποτελείται από στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, συμβολαιογράφους και ιδιοκτήτες ακινήτων.

Έργο της ομάδας εργασίας είναι η μελέτη και η εξέταση της δυνατότητας ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων φόρου κληρονομιών, δωρεών , γονικών παροχών και μεταβιβάσεων, με σκοπό αφενός την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων και αφετέρου τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου με τη δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου των υποθέσεων αυτών. Η Ομάδα Εργασίας στο πλαίσιο του έργου της θα συνεργάζεται με τις διευθύνσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας και της Γ.Γ.Π.Σ., με άλλες Επιτροπές και Ομάδες Εργασίας του Υπουργείου Οικονομικών και της Γ.Γ.Π.Σ, με παρεμφερή αντικείμενο καθώς και εκπροσώπους άλλων θεσμικών φορέων του ιδιωτικού Τομέα , εφ όσον αυτό κρίνεται απαραίτητο για την ολοκλήρωση του έργου της.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.