ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Η «ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ» ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ν.Δ. ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΟΥΤΕ 30 ΑΡΓΥΡΙΑ…

Οι εκλογές, τουλάχιστον επισήμως, δεν έχουν εισέτι ανακοινωθεί.

Αυτό θα γίνει, λένε, στις 11 Απριλίου, τη Μεγάλη Τετάρτη, όταν δηλαδή ο Ιούδας πήγε στους Αρχιερείς και συμφώνησε να τους παραδώσει τον Ιησού και για την προδοσία του να λάβει 30 αργύρια.

Δεν ξέρω, αλλά και δεν το αποκλείω, αντίστοιχα deals να κλειστούν ή καλύτερα να «σφραγιστούν» εκείνη την ημέρα για το τι θα γίνει την 7η Μαΐου εφ’ όσον οι εκλογές, όπως έχει συμφωνηθεί, γίνουν στις 6 Μαΐου.

Δεν το ξέρω, δεν το αποκλείω και δεν μ’ ενδιαφέρει.

Έχει όμως ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι δεν πρόλαβε ν’ αρχίσει η προεκλογική περίοδος – επίσημα, γιατί ανεπίσημα είμαστε εδώ και περίπου ένα μήνα για να μην πω από τον Νοέμβριο όταν αποφασίστηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου – και τα δύο κυβερνητικά κόμματα θέτουν ως προμετωπίδα της αντιπαράθεσης την αυτοδυναμία. Με κάλπικο και εξυπνακίστικο τρόπο που όχι μόνον δεν πείθει, αλλά και προκαλεί αλλεργία.

Το ΠΑΣΟΚ επειδή γνωρίζει ότι είναι δεύτερο κόμμα και επειδή δεν θέλει, για λόγους ψυχολογίας του εκλογικού σώματος, να μονοπωλεί η Ν.Δ. την λέξη αυτοδυναμία, πλασάρει την έννοια της «αυτοδύναμης Ελλάδας». Όταν είναι κοινός τόπος για όλους ότι η χώρα, για το προβλεπτό τουλάχιστον μέλλον, δεν μπορεί να σταθεί όρθια χωρίς τη βοήθεια των εταίρων και δανειστών μας είναι λάθος να προπαγανδίζεις τα περί αυτοδύναμης Ελλάδας. Όταν είσαι εσύ, το ΠΑΣΟΚ, που ως κυβέρνηση – αυτοδύναμα ή συγκυβερνώντας – έχεις βάλει τη χώρα στο αναπηρικό καροτσάκι είναι πρόκληση να μιλάς για αυτοδύναμη Ελλάδα. Όταν είσαι υπερχρεωμένος, και στην καλύτερη των περιπτώσεων το δημόσιο χρέος σου θα πέσει κάτω από το 120% του ΑΕΠ μετά το 2020, δεν μπορείς να προβάλλεις τέτοια συνθήματα. Γίνεσαι αναξιόπιστος. Όταν δεν έχεις παραγωγική βάση που να μπορέσει να στηρίξει μία, ελάχιστη έστω, καταναλωτική αυτάρκεια, δεν δικαιούσαι να εμφανίζεσαι με έναν τέτοιο δήθεν εκλογικό στόχο. Όσο το κάνεις μετατρέπεσαι απλώς σε φανφαρόνο. Όταν η δημοσιονομική και οικονομική εν γένει πολιτική σου είναι άρρηκτα δεμένη με τις κοινοτικές νόρμες και τις επιταγές της τρόϊκας, γίνεσαι καταγέλαστος όταν περιφέρεσαι μ’ ένα πουκάμισο αδειανό, αυτό της δήθεν αυτοδυναμίας.

Και έρχομαι τώρα στη Νέα Δημοκρατία. Ακούω συχνά πυκνά τον εκπρόσωπό της Γ. Μιχελάκη, αλλά και άλλα στελέχη της να προβάλλουν την αυτοδυναμία. Ευτυχώς, αυτοί όχι ως στόχο της χώρας, αλλά ως πολιτική επιδίωξη του κόμματός τους στις εκλογές. Θεμιτή, μόνον που σου ‘ρχεται να βγεις από τα ρούχα σου, όταν ακούς την επιχειρηματολογία τους. «Η αυτοδυναμία της Ν.Δ. είναι εθνική επιταγή», λένε. Και δεν ερυθριούν, δεν αισχύνονται. Επιδιώκουν την αυτοδυναμία όχι επειδή έτσι η συντηρητική παράταξη θα μπορέσει να έχει λυμένα, κοινοβουλευτικά, τα χέρια της για να κυβερνήσει, αλλά επειδή, άκουσον άκουσον τι λένε οι αγύρτες, αυτό είναι επιταγή του έθνους!!! Τι μας λέτε, κύριοι και κυρίες της Συγγρού. Εγώ, πίστευα ότι εθνική επιταγή είναι να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη, παραγωγική ανασυγκρότηση, πολιτικός εκσυγχρονισμός. Εθνική επιταγή είναι να εξαφανιστεί το χρέος για να μην αφανιστεί το έθνος. Εθνική επιταγή είναι να λειτουργεί εύρυθμα το κράτος, να σταματήσει ο κατήφορος, να συρρικνωθούν τα ελλείμματα, να επανέλθει η ρευστότητα στην αγορά, να μειωθεί η ανεργία, να διασφαλιστούν μισθοί και συντάξεις. Να παραμείνει τέλος πάντων η Ελλάδα στην κατηγορία των αναπτυγμένων χωρών. Να, να, να… Αυτό πίστευα ότι ήταν εθνική επιταγή. Δεν περίμενα ότι οι εθνικές προτεραιότητες ήταν να λάβει η Ν.Δ. 151 έδρες, να έχει δηλαδή τη δεδηλωμένη στη νέα Βουλή. Να πείτε, δώστε μας Ελληνική λαέ τη δυνατότητα να κυβερνήσουμε μόνοι μας, επειδή το πρόγραμμά μας είναι το μόνο που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να την οδηγήσει ξανά στην ευημερία, να το καταλάβω. Μην λέτε ότι είναι εθνική επιταγή η αυτοδυναμία του κόμματός σας. Εν πάσι περιπτώσει το εθνικό συμφέρον δεν ταυτίζεται με το κομματικό συμφέρον. Δεν είστε εσείς το έθνος. Δεν είναι το έθνος 30, 35, 40% αυτών που τέλος πάντων σας ψηφίζουν. Λίγη ταπεινοφροσύνη δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Εν κατακλείδι, αυτά που υποστηρίζουν τα δύο κόμματα περί «αυτοδύναμης Ελλάδας» και «εθνικής επιταγής» είναι κουραφέξαλα, λόγια του αέρα και επειδή δεν αξίζουν ούτε καν 30 αργύρια μην εκπλαγούν αν βρεθούν πολλοί… Ιούδες ψηφοφόροί τους να τους προδώσουν.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Δεν ξέρω αν τα γραπτά σας κείμενα,θέλουν να ξυπνήσουν συνειδήσεις,ή
    γράφονται για να γραφόνται,αλλά υπήρξατε συνομιλητής του λεβέντη που με
    μεθόδους Σικελίας έβαλε την Ελλάδα στο αναπηρικό καροτσάκι.Δεν είχατε καταλάβει
    τίποτα;Ειλικρινά; Είσθε  πρόσωπο της επικαιρότητας
    και κομμάτι  του συστήματος.Αν τον είχαν απομονώσει
    νωρίτερα οι συνομιλητές του τον υιό,ίσως να είχε σωθεί και ο ίδιος.

    • Felnicos 20:10 31/03/2012

      Ως δημοσιογραφος, και ορισμενες φορες ως φιλος, συνομιλουσα και συνεχιζω να συνομιλω με πολλους που ασκουν εξουσια ποτέ ομως δεν ασκησα ο ιδιος εξουσια ουτε ειχα καποια θεση ευθυνης για να προωθησω τις αποψεις μου Οτι ελεγα στις συνομιλιες μου το εγραφα και στην εφημεριδα (κοσμος του επενδυτη) παλαιοτερα και στο σαϊτ τωρα, να με κρινεις λοιπον με βαση το δημοσιο λογο μου εγω παντως νοιωθω καλα επειδη οι δημοσιες θεσεις μου ταυτιζονται με τις ιδιωτικες μου συζητησεις

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.