ΥΓΕΙΑ

ΚΑΠΝΙΣΜΑ: ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ

Τη μεγαλύτερη αντικαπνιστική του καμπάνια ξεκινάει το αμερικανικό CDC, χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων σκληρές αλλά ρεαλιστικές φωτογραφίες πρώην καπνιστών. 

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Τον πλέον άμεσο τρόπο, μέσα από τις αληθινές ιστορίες πρώην καπνιστών, επέλεξε το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) προκειμένου να διεξάγει τη νεότερη και μεγαλύτερη αντικαπνιστική εκστρατεία στην ιστορία του φορέα.

Οι εικόνες είναι σχεδόν στο σύνολο τους σκληρές αλλά ρεαλιστικές. Στόχος τους είναι να σοκάρουν τουλάχιστον 50.000 καπνιστές, ώστε να κόψουν τη βλαβερή συνήθεια και να σωθούν χιλιάδες ζωές.

Η καμπάνια του CDC, που αγγίζει τα 54 εκατομμύρια δολάρια φέρει τον τίτλο «Συμβουλές από Πρώην Καπνιστές» και το μήνυμα της θα μεταφερθεί με αφίσες και καταχωρήσεις στον τύπο, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά μηνύματα.

Στην πρώτη φωτογραφία, η Annette δείχνει τη μεγάλη ουλή της, από την αφαίρεση ενός πνεύμονα, λόγω καρκίνου.  Στη δεύτερη, βλέπουμε τον Brandon, ο οποίος προσεβλήθη στα 18 του, από τη νόσο Bueguer, που προκαλείται από το κάπνισμα. Η κυκλοφορία στα πόδια του σταμάτησε και ο ακρωτηριασμός ήταν αναπόφευκτος. Τα παιδιά της Annette ήταν το κίνητρο για να κόψει το κάπνισμα (3η φωτογραφία), ενώ στην  τέταρτη φωτογραφία απεικονίζεται ο Shawn, που απέκτησε καρκίνο στο λάρυγγα και στην Πέμπτη βλέπουμε τη Suzy, η οποία υπέστη εγκεφαλικό, λόγω τσιγάρου και χρειάζεται πλέον την πλήρη φροντίδα από τον γιο της Daniel.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.