ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΑΤΣΕΛΗ ΣΤΗ LIBERATION: ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

«Ελλάδα, ένας οικονομικός και πολιτικός παραλογισμός», τιτλοφορείται άρθρο της Λούκας Κατσέλη στη γαλλική εφημερίδα Liberation.

"Οι όροι του μνημονίου, στερούνται κάθε οικονομικής και πολιτικής λογικής, αποσταθεροποιούν την οικονομία, την κοινωνία, την πολιτική και υπονομεύουν τη δημοκρατία", αναφέρει η διαγραφείσα από το ΠΑΣΟΚ πρώην υπουργός. Υποστηρίζει ότι το νέο μνημόνιο «αποτυγχάνει στον πρωταρχικό του στόχο, που είναι να καταστήσει βιώσιμο το χρέος».

Παράλληλα, εκτιμά ότι η αποδυνάμωση των πολιτικών κομμάτων ανοίγει τον δρόμο για τη χειραγώγηση της πολιτικής ζωής από «ομάδες μη θεσμικού ενδιαφέροντος».

Ζητεί αλλαγές στη δανειακή σύμβαση, ώστε «να αυξηθεί η παραγωγικότητα, να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα και να εξασφαλιστεί η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος" και προσθέτει πως "πρέπει να διασφαλιστεί η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών και να ενισχυθούν οι συλλογικές συμβάσεις και το κοινωνικό κράτος. Αυτή είναι η μόνη δυνατή οδός για να αποφύγει η Ελλάδα την άτακτη χρεοκοπία και την έξοδο από την ευρωζώνη».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.