ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ ΖΗΤΟΥΝ 25 ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Επιστολή με την οποία διατυπώνουν προτάσεις για το κούρεμα των δανείων και την προστασία των δανειοληπτών απέστειλαν στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Οικονομικών 25 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Με την επιστολή εισηγούνται την ανάληψη πρωτοβουλιών, ώστε να επιτευχθεί:
·    Κούρεμα κεφαλαίου σε ποσοστό αντίστοιχο με τη μείωση του εισοδήματος τουλάχιστον 30%, κατά το πρότυπο της Ισλανδίας προσφάτως.
·    Κούρεμα επιτοκίων.
·    Δραστική μείωση του ποσού των μηνιαίων δόσεων, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και ανεξάρτητα από όρια ηλικίας.
·    Πρόβλεψη «περιόδου χάριτος» για μακροχρόνια ανέργους.
·    Παράταση απαγόρευσης πλειστηριασμών έως το 2018

Εκτιμούν ότι οι επιπτώσεις στις τράπεζες μπορούν να αντισταθμιστούν εν μέρει από τα δάνεια ανακεφαλαίωσης των τραπεζών και υπογραμμίζουν ότι οι απώλειες (τις υπολογίζουν σε 30%) θα αφορούν σε ποσά "που είναι αμφίβολο έως αδύνατο να εισπραχθούν ως επισφαλείς πλέον απαιτήσεις".

Οι βουλευτές σημειώνουν ότι στόχος της πρωτοβουλίας τους είναι:

α) η υλοποίηση ενός ισοδύναμου κοινωνικά μέτρου ανακούφισης των νοικοκυριών, μέσω του κουρέματος του κεφαλαίου  και των επιτοκίων των δανείων
β) η αποτροπή μιας ελληνικής επανάληψης του «μαύρου 2008» των ΗΠΑ με την κατάρρευση της αγοράς ακινήτων, λόγω μαζικών πλειστηριασμών.

Την επιστολή συνυπογράφουν οι:

Γρηγόρης Νιώτης, Ροδούλα Ζήση, Βασιλική Αλεξανδρίδου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, Σήφης Βαλυράκης, Βασίλης Γιουματζίδης, Ευτύχιος Δαμιανάκης, Γιάννης Διαμαντίδης, Νίκος Ζωίδης, Μαρία Θεοχάρη, Βασίλης Κεγκέρογλου, Ευαγγελία Κουρουπάκη, Στάθης Κουτμερίδης, Άννα Νταλάρα, Μιχάλης Παντουλάς, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Αφροδίτη Παπαθανάση, Φραγκίσκος Παρασύρης, Μαρία Σκραφνάκη, Μανώλης Στρατάκης, Άγγελος Τόλκας, Ελένη Τσιαούση, Νίκος Τσώνης, Κατερίνα Φαρμάκη-Γκέκη, Γιώργος Φραγκίδης.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: ΚΟΥΒΕΛΗΣ: ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ | Matrix 24 06/03/2012

    […] ότι πρόταση για το κούρεμα δανείων έχουν καταθέσει και 25 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Tweet(function() { var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.