ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΜΑΧΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ

Θετική η εικόνα της Ελλάδος στο Βερολίνο όπου επιχειρείται η ανάσχεση του αρνητικού κλίματος προς την Ελλάδα που εμφανίζει πτώση 40% συγκριτικά με πέρυσι.

Ανταπόκριση από Βερολίνο

του Χάρη Ντιγριντάκη

Εκστρατεία αναστροφής του αρνητικού κλίματος προς την Ελλάδα από τη γερμανική αγορά ξεκίνησε σήμερα στο Βερολίνο στο πλαίσιο της μεγαλύτερης τουριστικής έκθεσης στον κόσμο ΙΤΒ. Στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου προς του Γερμανούς δημοσιογράφους ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, αναφέρθηκε στις ακραίες συμπεριφορές και δηλώσεις (“κακές εικόνες και άσχημα λόγια” ήταν η ακριβής έκφραση) μικρών μειοψηφιών που δεν αντιπροσωπεύουν την πλειονότητα του ελληνικού λαού. Όπως είπε, έχουν τις δικές τους σκοπιμότητες και που τραυματίζουν “τους ισχυρούς και σημαντικούς δεσμούς μεταξύ των δύο λαών”.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η αβεβαιότητα για το μέλλον των Ελλήνων προκαλεί φόβο και ο φόβος αυτός εντάσεις οι οποίες βρίσκουν διάφορες διεξόδους. Ωστόσο, και πάλι, οι εντάσεις αυτές αφορούν μειοψηφίες και μεμονωμένα περιστατικά. Επίσης, διευκρίνισε ότι τα χρήματα που δίνονται στην Ελλάδα δεν είναι “χαριστικά”, είναι δάνειο. Δάνειο το οποίο θα αποπληρωθεί μέχρι τελευταίου σεντ -και το κεφάλαιο αλλά και οι τόκοι του.

Ερωτηθείς σχετικά αναφέρθηκε στην προσπάθεια περιορισμού της γραφειοκρατίας ως προς τις αδειοδοτήσεις και την υποδοχή επενδύσεων, κατά 50% για τις νέες επενδύσεις και κατά 75% για τις ανανεώσεις υφιστάμενων (εδώ είπε ένα... ψεματάκι, αφού το νομοσχέδιο ακόμα δεν έχει κατατεθεί, αλλά τι να κάνουμε τώρα).

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι μπορεί ο ελληνικός τουρισμός να στρέφεται και σε νέες αγορές προέλευσης τουριστών, αλλά τόνισε ότι η Γερμανία παραμένει πολύ σημαντική, τόσο από πλευράς αφίξεων όσο και από πλευράς εσόδων. Ακόμη, απέκρουσε κατηγορηματικά, πλην ήπια, τις επίμονες “ερωτήσεις” του στυλ μήπως “θα ήταν καλύτερα για τον ελληνικό τουρισμό να υπάρχει δραχμή” για να γίνει και πιο “φθηνή η Ελλάδα σε σχέση με τους ανταγωνιστές της”, με το αφοπλιστικό επιχείρημα ότι ένα περιβάλλον δραχμής ίσως να ακούγεται καλό για τον τουρισμό, αλλά θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα και τον ελληνικό λαό συνολικά.

Τέλος, κάλεσε τους Γερμανούς να επισκεφθούν την Ελλάδα και να μην διστάζουν, αντιθέτως να αναλογιστούν ότι συμμετέχουν έτσι στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας και της οικονομίας της.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.