ΕΛΛΑΔΑ

ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ... ΚΟΥΡΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να διερευνηθεί η ευθύνη οποιουδήποτε εμπλεκόμενου στις ενέργειες που οδήγησαν στην απώλεια του προϋπολογισμού του ιδρύματος, κατέθεσε το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, το Ίδρυμα προχωρά σε αναστολή λειτουργίας τις 29 και 30 Μαρτίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μειώσεις στον τακτικό προϋπολογισμό του, αλλά και για το «κούρεμα» που υπέστη ο λογαριασμός διαθεσίμων που είχε στην Τράπεζα της Ελλάδος, λόγω του PSI.

Η Τράπεζα της Ελλάδος μετέτρεψε το απόθεμα των ΤΕΙ σε ομόλογα του Δημοσίου, με αποτέλεσμα να εξανεμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που διατηρούσαν. Συνολικά, τα 16 ΤΕΙ της χώρας διέθεταν περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ στα υπόλοιπα διαθέσιμά τους, από τα οποία τελικά έμειναν 15 εκατομμύρια.

Όσον αφορά στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, το ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ που διέθετε μειώθηκε στις 200.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος του ιδρύματος, Παύλος Καρακολτσίδης σημειώνει ότι όλα τα λειτουργικά έξοδά του να βρίσκονται στον αέρα. «Δεν μπορούμε να πληρώσουμε τους εκτάκτους, το ρεύμα και τα τηλέφωνα, την σίτιση, ενώ δεν έχει εκταμιευτεί ακόμη ούτε και ο προϋπολογισμός του 2012. Το ΤΕΙ αδυνατεί να λειτουργήσει» αναφέρει.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: ΑΕΙ: ΑΠΟΣΥΝΔΕΕΤΑΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ | Matrix 24 28/03/2012

    […] ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ… ΚΟΥΡΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.