ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Η ΦΤΗΝΟΤΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Η μείωση του κόστους εργασίας στην Ελλάδα αποτελεί μονόδρομο, υποστήριξε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα, Ματίας Μορς. παρουσιάζοντας στις Βρυξέλλες το νέο μνημόνιο.

"Είμαστε στα μισά του δρόμου", είπε σήμερα, ουσιαστικά προαναγγέλλοντας και νέες παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας.

Έθεσε ως προτεραιότητες, εκτός από τη μείωση του κόστους εργασίας, τη δημοσιονομική σταθεροποίηση, την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, την αναμόρφωση της αγοράς εργασίας, καθώς και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τονίζοντας ότι στόχος είναι η προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων και όχι η κρατικοποίησή τους.

Όσον αφορά στα πρόσθετα μέτρα, επανέλαβε ότι θα αφορούν στην περικοπή δαπανών, ενώ έκανε αναφορά και στην ανάγκη θέσπισης ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος. Δεν απέκλεισε πάντως και τη λήψη νέων μέτρων, στο πλαίσιο των τριμηνιαίων αξιολογήσεων που γίνονται για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος. "Δεν είναι σοκαριστικό να έχουμε διορθωτικές αλλαγές στο νέο Μνημόνιο", είπε

Σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις, τόνισε ότι το ζητούμενο είναι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές να γίνει «ιδιοκτήτης» του προγράμματος.

Εξέφρασε πάντως ανησυχία για το γεγονός ότι δεν μειώνονται οι τιμές στην Ελλάδα, ενώ αντιθέτως οι καταθέσεις έχουν μειωθεί κατά 30%.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.