ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ: ΔΕΝ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Στον υπουργό Δικαιοσύνης διαβίβασε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου την αναφορά της Ντόρας Μπακογιάννη, με την οποία ζητεί την πειθαρχική δίωξη του προέδρου της Αρχής για την καταπολέμηση του "βρώμικου" χρήματος, Παναγιώτη Νικολούδη.

Για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε το θέμα με τον "εκατομμυριούχο" βουλευτή, ο Παν. Νικολούδης αναφέρει:

Στην παραπάνω Επιτροπή [σ.σ. Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής] δεν έκανα καταγγελία και αυτό φαίνεται και από τις ηθελημένα γενικές διατυπώσεις μου. Απαντώντας σε συγκεκριμένη ερώτηση μέλους της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας της Βουλής και υπεραμυνόμενος του πολιτικού κόσμου  της χώρας, τόνισα ότι “..αυτοί που υπάγονται στην ευρύτερη έννοια του όρου αυτού, δεν είναι η πλέον διεφθαρμένη κοινωνική ομάδα..” .

Ανέφερα παραπέρα, ότι από τους ελέγχους που διενήργησε η Αρχή και αφορούσαν πολιτικά πρόσωπα δεν εντοπίσθηκε εγκληματική δραστηριότητα που να εμπίπτει στη σχετική με το “Ξέπλυμα Χρήματος” νομοθεσία. Στη μοναδική περίπτωση κατά την οποία διαπιστώθηκε, ότι ένας ή μία είχε μεταφέρει ένα εκατομμύριο στο εξωτερικό, ο έλεγχος δεν έδειξε εγκληματική προέλευση των χρημάτων.  Στο ζήτημα αυτό ελάχιστα ενδιαφέρει το αν η συναλλαγή έγινε το Μάιο, το Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Δεν ανέφερα καν την λέξη “βουλευτής”. Πολύ περισσότερο δεν ανέφερα κανένα όνομα ούτε ενώπιον της Επιτροπής, ούτε αργότερα ποτέ και σε κανέναν. Αυτό το τονίζω κατηγορηματικά. Το αν επελήφθη άλλη αρμόδια Αρχή και έκανε έρευνα στο πλαίσιο της δικής της αρμοδιότητας, αυτό ήταν κάτι που ούτε το αποφάσισα, ούτε να το αποτρέψω μπορούσα, ούτε και με αφορά.

Σημειώνω τέλος, ότι τα καθήκοντά μου ως Προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, όπως αυτά προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία, θα συνεχίσω να τα εκτελώ έντιμα, αμερόληπτα και απροκατάληπτα, αδιάφορα με το ποιόν θίγει ή ποιόν ωφελεί η εφαρμογή των νομίμων και άσχετα με το αν κάποιος υβρίζει ή όχι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.