ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΝΤΡΙΜΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Χωρίς μεσάζοντες θα διατίθενται τα προϊόντα της Χαλκιδικής στο πρωινό των ξενοδοχειακών μονάδων της περιοχής.

Κάθε καλοκαίρι οι τουρίστες κατακλύζουν τις παραλίες της Χαλκιδικής, μιας περιοχής που διαθέτει 370 μεγάλες και μικρότερες ξενοδοχειακές μονάδες και συνολικά 78.000 κλίνες. Ντομάτες, αγγουράκια, ελιές και τυροκομικά προϊόντα γίνονται ανάρπαστα, κυρίως από τους ξένους τουρίστες στο πρωινό των ξενοδοχείων, γεγονός που κινητοποίησε την περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής σε μια προσπάθεια να προωθήσει τα προϊόντα των ντόπιων παραγωγών, χωρίς μεσάζοντες, στις ξενοδοχειακές μονάδες.

Η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από ένα εξάμηνο και σήμερα παραγωγοί τοπικών προϊόντων συναντήθηκαν για δεύτερη φορά με τους επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα (ξενοδόχους / υπευθύνους προμηθειών - καταλυματίες κ.λπ.) προκειμένου το επόμενο χρονικό διάστημα να κάνουν τις προτάσεις τους για τα προϊόντα που θα συμπεριληφθούν στο λεγόμενο «χαλκιδικιώτικο πρωινό».

Σε ό,τι αφορά στη συνεννόηση μεταξύ παραγωγών και ξενοδόχων, επισήμανε ότι γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσει μια σχέση εμπιστοσύνης με αμοιβαία οφέλη. Στο πλαίσιο αυτό συζητείται ήδη το θέμα της μεταφοράς των προϊόντων ώστε να εξυπηρετούνται ταυτόχρονα κάποιες ξενοδοχειακές μονάδες και μάλιστα από παραγωγούς συγκεκριμένων περιοχών της Χαλκιδικής.

Παράλληλα υπογραμμίστηκε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά των ξενοδόχων για την προμήθεια σαπουνιού που κατασκευάζεται από την ελιά αλλά και αιθέριων ελαίων.

Η προσπάθεια αναμένεται να εντατικοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα με τον καθορισμό των τιμών και τη σύναψη των επιχειρηματικών συμφωνιών, ενόψει της έναρξης της θερινής τουριστικής περιόδου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.