ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙ ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ... ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Σύμφωνα με δημοσιογραφική έρευνα Γαλλίδας δημοσιογράφου, η εθνικιστική οργάνωση βρίσκεται πίσω από τις διαδηλώσεις εναντίον του σχεδίου νόμου για τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Του Γιώργου Βλαβιανού

Η γενοκτονία των Αρμενίων εκτός από μείζον θέμα της γαλλικής προεκλογικής εκστρατείας γίνεται και θέμα της ερευνητικής δημοσιογραφίας, στη Γαλλία τουλάχιστον. Έτσι λοιπόν το έγκυρο περιοδικό «Le Point» έκανε έρευνα για τους πυρήνες που οργάνωσαν την πορεία διαμαρτυρίας που είχε γίνει στις 21 Ιανουαρίου στο Παρίσι, εναντίον του σχεδίου νόμου του προέδρου Σαρκοζί που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας.

Σύμφωνα με το περιοδικό επίσημος οργανωτής φέρεται ότι είναι η «Ομοσπονδία των Τούρκων της Γαλλίας». Η συντάκτρια του ρεπορτάζ αναζήτησε περισσότερες πληροφορίες από την DCRI, την Κεντρική Διεύθυνση Εσωτερικών Πληροφοριών της Γαλλίας, ουσιαστικά την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η οποία αναφέρει σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Le Point», ότι η εν λόγω οργάνωση είναι προκάλυψη «των Γκρίζων Λύκων, εθνικιστικής οργάνωσης ενίοτε βίαιης».

Από το 1997 πάντως στη Γαλλία κάνει όλο και πιο συχνά την εμφάνισή του το Κόμμα Εθνικής Δράσης (MHP) που πολιτικά ανήκει στην άκρα δεξιά. Υποστηρικτές του κόμματος έχουν συμμετάσχει πολλές φορές σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Γαλλία. Ένας από τους υποστηρικτές ο Γιουσούφ Αρπατσίκ που έχει οργανώσει διάφορες «περίεργες» καταστάσεις εναντίον των «εχθρών των Τούρκων» ανά την Ευρώπη, απεικονίζεται σε φωτογραφίες της DCRI λίγες μέρες μετά τη συγκέντρωση του Ιανουαρίου, με την τουρκικής καταγωγής αναπληρωτή Δήμαρχο της πόλης Ερουβίλ Σαιν Κλέρ. Σύμφωνα με την γαλλική υπηρεσία πληροφοριών ο δήμαρχος της πόλης είναι προφανώς «ενημερωμένος για τις παράλληλες δραστηριότητες της αντιδημάρχου και τις υποστηρίζει χωρίς αμφιβολία για πελατειακούς εκλογικούς λόγους». Το περιοδικό επικοινώνησε με το Δημαρχείο αλλά οι ιθύνοντες εκεί αρνούνται ότι έχουν γνώση της σύνδεσης της αντιδημάρχου με τους Γκρίζους Λύκους.

Σύμφωνα με την γαλλική αντιτρομοκρατική, οι Τούρκοι ακροδεξιοί είναι αυτοί που οργανώνουν διαδηλώσεις εναντίον της απόφασης Σαρκοζί, με την οποία τώρα συμφωνεί απολύτως και ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.