ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ...ΤΥΛΙΓΜΕΝΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΛΛΑ ΧΑΡΤΙ

Πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε εις βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Πετρόπουλο, για τα επεισόδια που συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή (18/3). 

Απ' ό,τι φαίνεται, το κατηγορητήριο είναι βαρύ και δυσβάσταχτο για την ΠΑΕ ΠΑΟ, αφού όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, από τα επεισόδια προκλήθηκαν σοβαρές σωματικές βλάβες σε ανθρώπους και εκτεταμένες καταστροφές ξένης περιουσίας.

Την πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, ακολούθησε η κλήση του Παναθηναϊκού σε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας για αύριο το μεσημέρι (Πέμπτη 22/3).

Η σχετική ανακοίνωση 

«Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, διότι, στην Αθήνα στις 18-3-2012, κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα στο Στάδιο Ο.Α.Κ.Α., για το Πρωτάθλημα της Super League μεταξύ αυτής (γηπεδούχου ομάδας) και της ΠΑΕ Ολυμπιακός, οπαδοί της δημιούργησαν ευρείας κλίμακας («εκτεταμένα») επεισόδια, πριν την έναρξη, κατά την εξέλιξη και μετά την οριστική διακοπή του αγώνα (82o λεπτό), από τα οποία προξενήθηκαν σοβαρές σωματικές βλάβες σε πρόσωπα και εκτεταμένες καταστροφές ξένης περιουσίας».

«Βάσει των αναφερομένων στο από 18/3/2012 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και της συνημμένης και συγκοινοποιούμενης υπ΄αριθμ. πρωτ. 9934/2012 πειθαρχικής δίωξης του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα, καλείσθε ενώπιον μας την Πέμπτη 22-3-2012 και ώρα 13:00 και συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, προς απολογία»: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της, καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ Ολυμπιακός. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ και 1 επ, 21 του Κ.Α.Π. της ΕΠΟ».

Είναι σχεδόν δεδομένο ότι λόγω της διακοπής του αγώνα με (προφανή) υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού, προβλέπεται μηδενισμός στο παιχνίδι, αφαίρεση τριών βαθμών από τον φετινό βαθμολογικό πίνακα και αφαίρεση δύο επιπλέον βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα. Παράλληλα, λόγω των εκτεταμένων επεισοδίων, οι «πράσινοι» απειλούνται με τιμωρία της έδρας τους για μία ή δύο αγωνιστικές (δύσκολα θα πάει παραπάνω διότι δεν είναι υπότροπος), αλλά και πρόστιμο που θα φτάσει (τουλάχιστον) τις 100.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.