ΚΟΣΜΟΣ

ΠΑΝΩ Η ΜΕΡΚΕΛ, ΚΑΤΩ Ο ΣΑΡΚΟΖΙ

Οι Ευρωπαίοι εκτιμούν περισσότερο την Μέρκελ ενώ ο Σαρκοζί είναι ο λιγότερο δημοφιλής, έδειξε δημοσκόπηση σε πέντε χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.

Μεταξύ των ηγετών των πέντε κύριων ευρωπαϊκών χωρών, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ είναι αυτή που εκτιμούν περισότερο οι Ευρωπαίοι πολίτες, ενώ ο λιγότερο δημοφιλής είναι ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Βρετανία.

Μολονότι ο Νικολά Σαρκοζί και η Άγκελα Μέρκελ είναι εξίσου αναγνωρίσιμοι στις εν λόγω πέντε χώρες (93% για τον πρώτο, 92% για τη δεύτερη), αντίθετα ο Γάλλος πρόεδρος δεν συγκεντρώνει παρά 33% θετικές γνώμες και 58% αρνητικές, ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος έχει 50% θετικές γνώμες και 41% αρνητικές.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο βρετανός πρωθυπουργός, είναι γνωστός στο 88% των ερωτηθέντων και συγκεντρώνει εξίσου θετικές και αρνητικές γνώμες, 44%.

Μεταξύ των δύο νεοαφιχθέντων, ο αρχηγός της ιταλικής κυβέρνησης Μάριο Μόντι είναι γνωστός στο 74% των ερωτηθέντων και 36% έχουν καλή γνώμη γι' αυτόν, ενώ άλλοι τόσοι κακή.

Ο Ισπανός Μαριάνο Ραχόι είναι ο λιγότερο γνωστός απ' αυτούς τους πέντε Ευρωπαίους ηγέτες (63%). Συγκεντρώνει 27% θετικές απόψεις και 34% αρνητικές.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων BVA για τη γαλλική εφημερίδα «20minutes» στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ιταλία και την Ισπανία από τις 20 ως τις 29 Φεβρουαρίου μέσω του ίντερνετ σε δείγμα 4.217 προσώπων ηλικίας 15 ετών και άνω.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.