ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΜΠΑΓΙΣ, ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ

Οι απαράδεκτες δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου δείχνουν για μία ακόμη φορά ότι η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης με Κύπρο και Ελλάδα.

“Η δήλωση του Εγκεμέν Μπαγίς σην τουρκοκυπριακή εφημερίδα “Κιπρίς” στο Λονδίνο για την ύπαρξη τριών επιλογών στο Κυπριακό είναι κυνική, αλαζονική και προκλητική. Είναι παράλληλα υβριστική για την τουρκοκυπριακή κοινότητα. Αυτές οι δηλώσεις φανερώνουν ότι η Τουρκία με τη αρνητική της στάση στο Κυπριακό προωθεί τον στόχο της διχοτόμησης και της δημιουργίας δύο ξεχωριστών κρατών στην Κύπρο”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου κ.Στεφάνου.

Ο Μπαγίς είχε δηλώσει χθες ότι αν δεν καταλήξουν πουθενά οι συνομιλίες τότε η Τουρκία θα προσαρτήσει την κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο.

“Η διχοτόμηση όχι μόνο απορρίπτεται κατηγορηματικά από τη διεθνή κοινότητα, αλλά δεν αποτελεί λύση ούτε για τους Ελληνοκυπρίους ούτε τους Τουρκοκυπρίους, η επιβίωση των οποίων κινδυνεύει από την παράνομη παρουσία της Τουρκία στο νησί” υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Κυπριακής κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.