ΚΟΣΜΟΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΟΡΑΕΙ ΜΑΝΤΗΛΙ...

Παγκόσμια θέμα ο θάνατος μιας Ιρακινής μαντηλοφορούσας στο Σαν Ντιέγο. Η δολοφονία της συγκρίνεται με τον έφηβο «κουκουλοφόρο» που έχασε τη ζωή του στη Φλόριντα.

Του Γιώργου Βλαβιανού

Όσο δύσκολο είναι σε συνθήκες επιβίωσης να ανάψει η σπίθα κι εν συνεχεία η φωτιά – είναι από τα must  σε εκπομπές του Discovery Channel - που θα μας ζεστάνει στην ύπαιθρο και θα κρατήσει μακριά ανεπιθύμητα ζώα, τόσο εύκολο είναι κάτω από ορισμένες καταστάσεις στις σημερινές πολυπολιτισμικές κοινωνίες στις οποίες κατ’ ανάγκην ζούμε.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και στην Ευρώπη όπου οι κυβερνήσεις καυχώνται για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελευθεριών του ατόμου, τις τελευταίες ημέρες έχει υπάρξει κατακλυσμός ανταλλαγής μηνυμάτων  κι απόψεων στα κοινωνικά δίκτυα κυρίως για δύο θέματα που ξεσήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και όχι μόνον.

Ο θάνατος το περασμένο Σάββατο στο Σαν Ντιέγο Ιρακινής μετανάστριας, η οποία έπεσε θύμα κατά τα φαινόμενα εγκλήματος φυλετικού μίσους, προκάλεσε κύματα οργής στον μικρόκοσμο των Αμερικανών bloggers οι οποίοι συνέκριναν το τραγικό συμβάν με τη δολοφονία αόπλου εφήβου Αφροαμερικανού στην Φλόριντα τον περασμένο μήνα. Η Ιρακινή, Σάιμα Αλαουάντι, άφησε την τελευταία της πνοή τρεις μέρες αφότου την βρήκε η κόρη της σε μία λίμνη αίματος μέσα στο σπίτι της. Δίπλα της βρέθηκε ένα ματωμένο σημείωμα που έγραφε: « Γύρνα πίσω στη χώρα σου, τρομοκράτισσα». Στη χώρα απ’ όπου έφυγε διότι ο Σαντάμ Χαυσείν και ο αμερικανικός στρατός δημιούργησαν καταστάσεις στις οποίες η επιβίωση ήταν αδύνατη. Προτίμησε λοιπόν να ψάξει αλλού την τύχη της...

Μέσα σε λίγες ώρες ο θάνατος της έγινε πρώτο θέμα παγκοσμίως και σύντομα υπήρξε σύνδεση της «μαντήλας» που η ευσεβής μουσουλμάνα μητέρα πέντε παιδιών φορούσε και της «κουκούλας» από το φούτερ του νεαρού εφήβου στη Φλόριδα, του Τράβιον Μάρτιν, που φορούσε όταν σκοτώθηκε από εθελοντή άνδρα ασφαλείας στην γειτονιά του, το Σάνφορντ. Η  Σαίμα, 32 χρόνων, έκανε το λάθος...να είναι ευσεβής μουσουλμάνα. Ο 17χρονος Τράβιον έκανε το σφάλμα να είναι  ένα ανέμελο παιδί της γενιάς του...και ακολουθώντας τη σύγχρονη θρησκεία, τη μόδα, να φοράει την κουκούλα από το φούτερ του, νύχτα...

Από αυτό όμως μέχρι να χάσουν τη ζωή τους απέχει πολύ, πάρα πολύ. «Προσοχή φοράει μαντήλι» ήταν ο τίτλος της συγκινητικής συνέντευξης που πήρε Αφγανός δημοσιογράφος από την 17χρονη Φατίμα, την μεγάλη κόρη της αδικοχαμένης Ιρακινής που επίσης φοράει μαντήλι στο κεφάλι της. Και η συζήτηση συνεχίζεται στην Αμερική, τη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Γερμανία. Σ’ εμάς εδώ στην Αθήνα, την Ελλάδα, δεν έχει αρχίσει ακόμη. Δεν θέλουμε να το συζητάμε το θέμα. Μας αρέσει να αναφερόμαστε σε γκετοποίηση κι άλλα τινά. Θα το βρούμε όμως μπροστά μας, τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων αυτό δείχνουν.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. M-1170 13:17 08/04/2012

    ΦΙΛΕ ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟΔΙΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟ- ΑΠΑΤΗ
    ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΓ  ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

     Άλλο ένα «ρατσιστικό έγκλημα μίσους» που αποδείχτηκε απάτη

    http://redskywarning.blogspot.com/2012/04/blog-post_2053.html

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.