ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΡΟΤΑΣΗ -22% ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ +3% ΕΩΣ ΤΟ 2015, ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ

Η πρόταση της  Ένωσης Ναυπηγοεπισκευαστών προς  στο Συνδικάτο Μετάλλου περιλαμβάνει τετραετή σύμβαση εργασίας, με μείωση κατά 22% στις αποδοχές του τρέχοντος έτους και αύξηση κατά 3% για τα επόμενα έτη μέχρι το 2015.

Η Ένωση, αναφέρει ότι με  δεδομένη τόσο την οικονομική δυσμενέστατη συγκυρία όσο και την αναγκαιότητα για ανάπτυξη και αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ΝΑΖΩ, για τα έτη 2012, 2013, 2014 και 2015, προτείνει τα εξής:
1. Μείωση κατά 22% των ημερομισθίων όλων των ειδικοτήτων για το 2012 που περιγράφονται στη σύμβαση του 2009 κατ’ εφαρμογή του Ν. 4046/2012.
2. Εφαρμογή του ωραρίου εργασίας, όπως αυτό ήδη ορίζεται από τη σύμβαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Μετάλλου (ΠΟΕΜ), δηλαδή 37,5 ώρες εβδομαδιαίας εργασίας επί πλοίων-εργοστασίων.
3. Προσδιορισμός του ποσού αμοιβής της υπερωριακής απασχόλησης, με την καταβολή προς τους εργαζομένους ωριαίας υπερωριακής απασχόλησης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
4. Αναπροσαρμογή των ημερομισθίων-αύξηση κατά 3% ανά έτος για τα έτη 2013, 2014 και 2015.
5. Οριοθέτηση του χώρου εργασίας της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης (ΝΑΖΩ) σε: Πέραμα, Δραπετσώνα, Σαλαμίνα, Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας.

Εντωμεταξύ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου.  Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το νέο Δ.Σ. διαμορφώνεται ως εξής:
Αντώνης Αθανασόπουλος, Πρόεδρος
Παν. Δελλής, Α΄ αντιπρόεδρος
Αν. Φωτεινάκης, Β΄ αντιπρόεδρος
Ευάγ. Βουδούρης, Γεν. Γραμματέας
Γ. Καλογερίδης, Ταμίας
Μέλη: Β. Κόκκινος, Δ. Μεταξάς, Ηλ. Μιχαηλίδης,
Ηλ. Πέρρος, Άγ. Πλατής, Θ. Πυρινής

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.