ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΩΤΑ ΓΙΟΡΤΗ (ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ), ΜΕΤΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Από τον 5ο όροφο της Ιπποκράτους «άρχισε» χθες την προεκλογική του εκστρατεία ο Ευάγ. Βενιζέλος. Εξαπέλυσε επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης και απηύθυνε κάλεσμα στις Κεντροαριστερές δυνάμεις.

Σε συσπείρωση, ενόψει μίας «γιορτής της Δημοκρατίας», όπως χαρακτήρισε τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής, κάλεσε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε μία συνέντευξη Τύπου εφʼ όλης της ύλης που παραχώρησε από τον πέμπτο όροφο της Ιπποκράτους. Λίγες ώρες αργότερα, αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και τα κατά τόπους εκλογικά κέντρα του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να μπορούν να βρίσκουν οι ενδιαφερόμενοι πού ψηφίζουν.

Μιλώντας για μια ευκαιρία «να αρχίσουμε την πορεία μας προς τον λαό ενόψει εκλογών», αλλά και επιτιθέμενος στη ΝΔ και τα κόμματα της Αριστεράς, ακόμα και σε διαγραμμένους από το ΠΑΣΟΚ που έκαναν ...άλλες επιλογές, άρχισε ουσιαστικά την προεκλογική του εκστρατεία για τις εθνικές εκλογές, κατά τις οποίες στοχεύει όπως είπε στη νίκη και την πρωτιά του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να έχει τον πρώτο ρόλο. Ερωτηθείς για τυχόν κυβερνητικές συνεργασίες την επαύριο των εκλογών πάντως, παρέπεμψε στους πολίτες να αποφασίσουν δια της ψήφου τους. «Το μνημόνιο δεν είναι το τέλος της πολιτικής», είπε, προκρίνοντας τώρα το τρίπτυχο ʽανταγωνιστικότητα-ανάπτυξη-αλληλεγγύηʼ, καλώντας σε μέτωπο κατά της υποκρισίας, του λαϊκισμού, της ανευθυνότητας και της δημαγωγίας... Χαρακτήρισε άλλωστε ως τέτοιο το να έχει υπογράψει κανείς μία σύμβαση και να διαδίδει ότι δεν τον δεσμεύει και θα την επαναδιαπραγματευτεί...

Κάνοντας λόγο για ένα ʽπανηγύρι συμμετοχήςʼ την Κυριακή -παρότι δεν θέλησε να θέσει ο ίδιος πήχη προσέλευσης στις κάλπες- κάλεσε σε πανστρατιά τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, αλλά και όσα από τα παλιά και νέα στελέχη, επώνυμα και ανώνυμα, νοιώθουν ότι ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ. Ερωτηθείς για τυχόν επεισόδια την Κυριακή, κατήγγειλε παρόμοια φαινόμενα με αντισυγκεντρώσεις και προπηλακισμούς, ζητώντας αντίσταση στη βία και προκρίνοντας τον διάλογο, όσο έντονος και αν είναι. Ο ίδιος, απέφυγε να απαντήσει ευθέως στο αν προτίθεται να αλλάξει τα σύμβολα και το όνομα του κόμματος, και ερωτηθείς για τον ρόλο του Γιώργου Παπανδρέου στο μέλλον, του επιφύλαξε ...θέση στα ψηφοδέλτια. Πήρε άλλωστε σαφείς αποστάσεις από το έργο και τις επιλογές του πρώην πρωθυπουργού, κυρίως για το διάστημα που δεν ήταν ο ίδιος υπουργός Οικονομικών και έσπευσε να ωραιοποιήσει την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα. Προανήγγειλε ακόμα την παραίτησή του από την κυβέρνηση, αμέσως μετά την εκλογή του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, παρότι δήλωσε την στήριξή του σε αυτήν ως την ολοκλήρωση του έργου της.

Εκλογικά κέντρα

Μόλις χθες και αρκετές ώρες αφού ο κ.Βενιζέλος καλούσε σε μαζική προσέλευση στις κάλπες, αναρτήθηκε στο www.pasok.gr και η λίστα με τα κατά τόπους εκλογικά κέντρα στα οποία καλείται να προσέλθει για να ψηφίσει όποιος το επιθυμεί, καταβάλλοντας αντίτιμο δύο ευρώ. Πρόκειται για πάνω από 500 εκλογικά κέντρα ανά την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων πάντως πέραν από ΚΕΠ, δημαρχιακές αίθουσες, σχολεία, πνευματικά κέντρα, γραφεία τοπικών και νομαρχιακών επιτροπών κτλ, βρίσκει κανείς ...ταβέρνες, καφενεία και ξενοδοχεία!

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.