ΥΓΕΙΑ

«ΠΥΡΑ» ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

Η πιστωτική πολιτική των φαρμακευτικών εταιρειών και η άρνηση τους να παραδώσουν φάρμακα με πίστωση ευθύνονται για τις ελλείψεις στην εγχώρια αγορά και όχι οι παράλληλες εισαγωγές, υποστηρίζουν οι φαρμακαποθήκες.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Βέλη εξαπολύει εναντίον των φαρμακευτικών εταιρειών ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων (ΠΣΦ), κατηγορώντας τις για ελλείψεις φαρμάκων που διαπιστώνονται στην αγορά, αλλά και για τακτική απόσεισης των βαρύτατων ευθυνών που φέρουν οι πολυεθνικές εταιρείες.

Σύμφωνα με τους Φαρμακοποθηκάριους, η απουσία σκευασμάτων από την αγορά οφείλεται στην άρνηση των εταιρειών να εφοδιάσουν επαρκώς τις φαρμακαποθήκες, ενώ ζητούν άμεση εξόφληση για τις παραγγελίες, όταν οι φαρμακοποθήκες χορηγούν πιστώσεις στα φαρμακεία που με τη σειρά τους παρέχουν πιστώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία.

Μάλιστα, απορρίπτουν τους ισχυρισμούς του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων (ΣΦΕΕ) πως οι ελλείψεις οφείλονται στις παράλληλες εξαγωγές, λέγοντας πως οι εν λόγω εξαγωγές έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια κατά 50%, καθώς προτεραιότητα των φαρμακαποθηκών είναι να εφοδιάσουν τα φαρμακεία πελάτες τους και όχι το πρόσκαιρο κέρδος. Αντίθετα υποστηρίζουν ότι, τα περισσότερα προϊόντα ελλείψεων που αναφέρονται δεν εξάγονται, ενώ τα φαρμακεία έχουν τη δυνατότητα να εφοδιαστούν από τους φαρμακευτικούς συνεταιρισμούς τους και τις φαρμακευτικές εταιρείες απευθείας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.