ΚΟΣΜΟΣ

ΡΩΣΙΑ: ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διαμαρτυρίες – ορόσημο για το μέλλον των αντιδράσεων, σήμερα στη Ρωσία. Πάνω από 50.000 διαδηλωτές, που κατηγορούν τον Πούτιν για νοθεία στις προεδρικές εκλογές, αναμένονται στη Μόσχα.

Άνισα υπέρ του, ήταν σύμφωνα με τους ξένους παρατηρητές, οι εκλογές στη Ρωσία που ανέδειξαν τον Βλαντιμίρ Πούτιν νέο πρόεδρο. Σήμερα, αναμένονται νέες δυναμικές κινητοποιήσεις στη Μόσχα και σε άλλες πόλεις της Ρωσίας, με τις αρχές, να έχουν δώσει άδεια ώστε έως και 50.000 διαδηλωτές να συγκεντρωθούν σε μία από τις μεγάλες λεωφόρους της Μόσχας.

Τα ξένα κράτη έχουν αποδεχθεί τη νίκη του Ρώσου ηγέτη, όμως παρατηρητές αναφέρουν πως η διαδικασία ήταν άνισα υπέρ του.

Σύμφωνα με τους παρατηρητές, κάποιοι ηγέτες της αντιπολίτευσης έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε μια  τεράστια προσέλευση των διαδηλωτών. Μάλιστα, εκτιμούν πως η σημερινή κινητοποίηση θα είναι ενδεικτική για τη συνέχιση ή όχι των διαδηλώσεων.

Η διαμαρτυρία της Μόσχας θα πραγματοποιηθεί σε μια τεράστια λεωφόρο γεμάτη από ουρανοξύστες.

Κεντρικό σύνθημα της διαμαρτυρίας  θα είναι: «Αυτές δεν ήταν εκλογές. Αυτός δεν είναι  πρόεδρος.».

Την περασμένη Δευτέρα, μία ημέρα μετά τις εκλογές, η αστυνομία συνέλαβε περίπου 250 διαδηλωτές στη Μόσχα και άλλους 300 στην Αγία Πετρούπολη.

Σύμφωνα με ρώσους αξιωματούχους,  περίπου 2.500 στρατιώτες, αστυνομικές και πολιτικές δυνάμεις θα είναι σε επιφυλακή,  το Σάββατο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.